05.08.2023 | Martin Dokulil | Zápas

Líšeň si doma poradila s Příbramí a raduje se z první ligové výhry v sezoně

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Líšně porazili ve čtvrtém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na svém stadionu Příbram 2:0 a poprvé v aktuálním ligovém ročníku získali tři body. Jihomoravané proti Středočechům uspěli díky gólu Marka Matochy z třinácté minuty a brance Jiřího Mezery, která padla v závěrečné dvacetiminutovce druhého poločasu. Příbram v Líšni prohrála po dvou vítězstvích a podruhé v sezoně.
13' Matocha
73' Mezera
bez branek
67' Mezera
31' Jahić
Sestavy
Vajner – Čermák, M. Jeřábek, Jokovič, Lutonský – Machalík (89. Aldin), Matocha (82. Raab) – Mezera, Polášek, Sokol (89. Otrísal) – Vandas (74. Vlasák)
Na lavičce: Marek, Pašek, Tauš
Trenér: Petr Maléř
Melichar – Dudl, Fišl, Hušbauer (80. Biricz), Jahić – F. Matoušek, Nečas (87. Anih), Nsunzu (46. Nkwinga), Vokřínek (46. Jandera) – Vott (46. Dav. Krch), Wágner
Na lavičce: Smrkovský, Antwi
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Vokoun – Arnošt, Černoevič • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 418

Komentář

Na začátku čtvrté minuty poprvé zahrozili domácí, ale lehčí pokus doprostřed branky chytil bez problémů Melichar. Další nebezpečnou situaci si vytvořila Příbram, Vajner ale při hlavičce zblízka svůj tým podržel. Jak se říká, nedáš – dostaneš. Toto přísloví naplnil ve třinácté minutě Marek Matocha, když vyslal tvrdou ránu ještě za velkým vápnem a míč skončil přesně u tyče hostující brány. 

Na konci první půlhodiny hry měli Středočeši k dispozici volný kop. Toho se ujal Hušbauer, ale jeho nepovedený nákop skončil v zámezí. Skóre se neměnilo ani po kombinaci Jihomoravanů, výsledná střela šla mimo příbramskou branku a Melichar zasahovat vůbec nemusel. V závěru prvního poločasu poslal Matoušek patičkou míč Vottovi, ale jeho nabídku před bránu domácí obrana dokázala odvrátit.

Příbram do druhé půle třikrát prostřídala, vyrovnat se jí však navzdory několika možnostem nepodařilo. Naopak v 73. minutě přišlo uklidnění pro „Marvany“. Do šance se dostal Jiří Mezera a přesnou střelou rozvlnil síť za Melicharovými zády. Líšeň tak v závěrečné dvacetiminutovce zvýšila na rozdíl dvou branek.

Domácí se ke konci duelu ještě snažili přidat třetí gól, Příbramští se ale velkému tlaku zvládli ubránit. Brněnský tým tak zvítězil 2:0 a brankář Tomáš Vajner vychytal premiérovou nulu v této ligové sezoně. Neinkasoval sice už v úvodním kole v Chrudimi, v 83. minutě ale střídal a čisté konto tak nezískal.