05.08.2023 | Tomáš Kubečka | Zápas

Táborsko inkasovalo, ale po čtvrtém vítězství je první. Poradilo si také s Brnem

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Táborska ve čtvrtém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Brnem 2:1, zůstali jediným týmem se čtyřmi výhrami v soutěži a posunuli se do čela tabulky. Skóre rychle otevřel domácí Vladimír Zeman, v 74. minutě vyrovnal Jiří Texl a o pět minut později vrátil Jihočechům vedení Petr Plachý. Zbrojovka prohrála podruhé v řadě, z úvodních čtyř kol F:NL naplno bodovala v jediném.
3' Zeman
79' Plachý
74' Texl
68' Bláha
90+1' Varačka
57' Granečný
89' Řezníček
Sestavy
Pastornický – Plachý, Koné, Novák, Tusjak – Bláha, Kateřiňák (72. Foltyn) – Dordič (90.+3 Sojka), Skopec (72. Javorek), Zeman (46. Varačka) – Šašinka (64. J. Mach)
Na lavičce: Kerl, Sylla
Trenér: Roman Nádvorník
Berkovec – Nový, Endl, Štěrba (53. Divíšek), Granečný – Texl, Dav. Jambor (83. Koželuh) – Smejkal (72. Alli), Potočný (46. Hladík), Kronus (83. Gaszczyk) – Jak. Řezníček
Na lavičce: Šiman, Toml
Trenér: Luděk Klusáček
Rozhodčí: Kotala – Kotík, Bureš • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1052

Komentář

Trenér Zbrojovky Luděk Klusáček udělal v sestavě oproti středečnímu duelu s pražskou Duklou tři změny. Přesto se Brnu vstup do utkání na půdě dosud stoprocentního Táborska nepovedl. Už ve třetí minutě poslal domácí celek do vedení Vladimír Zeman. Hosté se snažili o brzkou odpověď, jenže Jakub Řezníček v desáté minutě zpoza vápna netrefil branku.

Zbrojovka byla nadále aktivnějším týmem, ale její útoky narážely na skvělou defenzívu Táborska, které v předchozích třech soutěžních duelech neinkasovalo. Ve 24. minutě mohlo Táborsko přidat druhou branku, ale Jakub Šašinka z malého vápna Berkovce nepřekonal. Na opačné straně hrozil ve 37. minutě Kronus, nicméně Pastornický jeho ránu nepustil za brankovou čáru.

Brno bylo v závěru prvního poločasu aktivnější, jenže centrované míče sbíral jistý Pastornický. V úvodu nastavení mohl naopak udeřit Šašinka, nicméně centr z pravé strany uklidil jen těsně vedle zadní tyče. Na opačné straně se ještě efektně uvolnil Smejkal, ale levačkou zamířil mimo tři bránu.

Zbrojovka nemohla být spokojená ani se vstupem do druhého poločasu. Po osmi minutách musel zraněného Hladíka nahradit Divíšek. V 56. minutě sice kanonýr Řezníček levačkou rozvlnil síť, avšak asistent rozhodčího odmával ofsajd. Po hodině hry udržel Jihomoravany ve hře o body skvělý Berkovec, který vyškrábl nebezpečnou hlavičku na rohový kop.

Hosté se přece jen dočkali odměny za svou aktivitu. Kouzlo defenzívy Táborska z úvodu této sezony odčaroval v 74. minutě Jiří Texl, který si naběhl na přihrávku do pokutového území a obstřelil vybíhajícího Pastornického. Zbrojovka si z jihu Čech body přesto neodvezla. V 79. minutě totiž vlétl do pokutového území Petr Plachý, který rozhodl o čtvrtém vítězství Táborska v aktuálním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.