06.08.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Olomouc neproměnila penaltu, ze zápasu s Prostějovem bere bod

Foto: sgimafotbal.cz
Hosté vstoupili do zápasu 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY lépe, když si připravili několik brankových příležitostí a po necelé půlhodině šli do vedení, když svou šanci proměnil Malec. Olomouc mohla po přestávce vyrovnat z penalty, ale Langer netrefil branku. Přesto se domácí gólu dočkali, když se v 75. minutě prosadil Šíp.
75' Šíp
29' Malec
24' Slavíček
55' Jaja
17' Zapletal
58' Schaffartzik
68' Bolf
79' Habusta
Sestavy
Digaňa – Jaja, Matys, Vepřek, Kramář – Langer, Israel (46. J. Spáčil) – Zorvan (46. Mikulenka) – Slavíček, Přichystal (46. Fiala), Šíp (83. F. Uriča)
Na lavičce: Koutný, Bednár, Coufal
Trenér: Tomáš Janotka
Vejmola – Schaffartzik, P. Jaroň (71. Cienciala), Bolf, Elbel – Bartolomeu (83. Silný), Habusta (83. Slaměna), Macháček (87. Gábriš), Zapletal, Moučka (71. Koudelka) – Malec
Na lavičce: Krynskyj, Bartoš
Trenér: Michal Šmarda
Rozhodčí: Batík – Paták, Podaný • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 238

Komentář

Promáčené utkání na Andrově stadionu započal o poznání lépe hostující Prostějov, který se hned v 7. minutě dostal málem do vedení po skvělé standardce Bartolomea, neméně skvělým zákrokem se ale blýskl brankář Digaňa.

Sigma se s postupem první půle vyrovnala s tempem hry Prostějova a sama mohla jít ve 21. minutě do vedení, Langer ale skvělou ranou trefil pouze břevno Vejmolovy brány.

Skóre utkání následně z nenápadné akce otevřel Prostějov. Tomáš Malec se jako správný hroťák skvěle zorientoval v nepřehledné situaci před malým vápnem, a i v záklonu dokázal rychlou pozemní střelou překonat brankáře Digaňu.

A byl to krátce před koncem první půle znovu Prostějov, který mohl navýšit své vedení. Schaffartzik ale na zadní tyč po rohu Bartolomea nedokázal míč nikým nebráněn usměrnit mezi tři tyče.   

Olomoucké Sigmě se hned zkraje druhé půle naskytla ideální příležitost vyrovnat stav duelu, Langer ale trestuhodně z pokutového puntníku netrefil ani prostor brány.

Utkání ovlivněné prudkým deštěm i ve druhé půli pokračovalo v bojovném duchu, Olomoucké béčko se výrazněji vyrovnalo Prostějovu v jeho hře a tvořilo se dobré šance, které se ale domácím nedařilo dotáhnout do finální fáze.   

Gólovou radost nakonec přinesl domácím v 75. minutě Jáchym Šíp, který skvělou ranou k tyči po odraženém míči z rohového kopu nedal Vejmolovi šanci zasáhnout.   

Zbytek utkání se nesl v rychlých útocích na obě strany, ze kterých ale ani jeden z týmů nedokázal vytěžit rozhodující gól, hanácké derby tak přineslo smírný výsledek a dělbu bodů.