13.08.2023 | Tomáš Secký | Zápas

Rezerva Sparty ve Varnsdorfu vedla o dvě branky, Severočeši ale ztrátu dotáhli

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Varnsdorfu remizovali v pátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s B-týmem Sparty 2:2, i když po prvním poločase prohrávali 0:2. Skóre otevřel nejlepší střelec Pražanů Tomáš Schánělec, který proměnil penaltu a na čele ligové tabulky střelců dotáhl brněnského Jakuba Řezníčka. Druhý gól hostů přidal krátce před přestávkou Roman Horák, ale domácí v rozmezí 74. a 76. minuty vyrovnali. Nejprve snížil střídající Jakub Hodek a poté vyrovnal Filip Firbacher. Letenští venku podruhé v řadě získali bod, ale stejně jako proti Prostějovu ztratili nadějné vedení. Severočeši ani v pátém zápase tohoto ročníku nezvítězili.
74' Hodek
76' Firbacher
12' Schánělec (pen)
40' Horák
11' Švanda
60' Kříž
28' Kaštánek
31' Penxa
62' Schánělec
68' Goljan
Sestavy
Pešl – Ambler, Kouřil, Kubista, Švanda – Kříž (65. Hodek), Samko – Stránský (54. Dufek), Michal (46. Osaghae), Gembický (85. Omon) – Firbacher (85. Zálešák)
Na lavičce: Vaňák, Penc
Trenér: Miroslav Holeňák
Nalezinek – Ševínský, Hodouš, Penxa – Váňa, Horák (87. Jonáš), Kaštánek, Goljan – Ševčík (71. Lehocký), Hranoš (75. Cissé) – Schánělec (87. Šilhart)
Na lavičce: Kolář, Stárek, Tošnar
Trenér: Petr Janoušek
Rozhodčí: Bělák – Pochylý, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 1049

Komentář

Domácí vstoupili do utkání aktivně a prvních deset minut diktovali tempo hry. Jenže byla to Sparta, která udeřila z první akce. Po centru z pravé strany ve vápně fauloval Josef Švanda a nabídl hostům pokutový kop. K němu se postavil nejlepší střelec Pražanů Tomáš Schánělec a umístěnou střelou k tyči otevřel skóre utkání.

Severočeši si první velkou příležitost vypracovali v 18. minutě. Stránský dostal skvělou nabídku do ulice a rozhodl se vystřelit, jeho pokus ale zastavila dobře postavená tyč Nalezinka. O minutu později se do slibné pozice dostal Kříž, místo střely ale zvolil zpětnou přihrávku do míst, kde nikdo ve žlutém nebyl. Hra se poté častěji přerušovala a míč se přeléval ze strany na stranu. Pět minut před přestávkou vystihl svým důrazem rozehrávku domácích Roman Horák, který si navedl míč na pravou nohu a zajistil hostům dvoubrankové vedení.

Trenér Miroslav Holeňák udělal do druhého poločasu jednu změnu v sestavě. Hřiště opustil Michal a nastoupil Solomon, který výrazně oživil hru Varnsdorfu. Zlomové okamžiky druhé půle ale přišly v rozmezí dvou minut. V 74. minutě se dokázal prosadit střídající Jakub Hodek, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži v malém vápně a propálil vše, co mu stálo v cestě. O chvíli později se více než tisíc diváků radovalo znovu, když se z levé strany prosadil Filip Firbacher a srovnal na konečných 2:2.

Varnsdorfu tak v neúplné tabulce patří čtrnácté místo se třemi body. Sparta je desátá s pěti body.