12.11.2023 | Aleš Strouha | Zápas

Tim Sparv vyhrál s rezervou Sparty i podruhé, proti Táborsku pálili Schánělec s Novotným

Foto: sparta.cz
Fotbalisté rezervy pražské Sparty porazili v rámci 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na Žižkově Táborsko 2:1 a pod trenérem Timem Sparvem slaví i ve druhém utkání. Skóre utkání otevřel po jednadvaceti minutách hry Tomáš Schánělec, pro kterého to byl sedmý zásah v probíhající sezoně. V nastavení druhého poločasu pak přidal druhou branku Ondřej Novotný a z poslední akce zápasu sebral Alexandr Sojka čisté konto Nalezinkovi. Sparta B po podzimní části soutěže skončí na dvanácté příčce, Táborsko bude na jaře startovat ze třetí pozice.
21' Schánělec
90+4' Novotný
90+9' Sojka
22' Kaštánek
32' Hodouš
76' Hodouš
90+3' Nalezinek
35' Kone
49' Dordič
51' Matoušek
62' Bláha
82' Varačka
83' Nádvorník (trenér)
Sestavy
Nalezinek – Večerka, Ševínský, Lilling – Mejdr, Penxa, Kaštánek (60. Okeke), Hodouš (62. Váňa) – Mokrovics (88. O. Novotný), Schánělec, Hranoš
Na lavičce: Kolář, Tošnar, Rus, Vitarigov
Pastornický – P. Plachý, Koné, Skopec, Tusjak – Bláha, Zeman (75. Al. Sylla) – Varačka (84. Šplíchal), Sojka, Dordić (75. Kalousek) – J. Matoušek I (75. Svatek)
Na lavičce: Kerl, Schindler, Javorek
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Starý – Slavíček, Ježek • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 282

Komentář

Souboj předposledního béčka Sparty proti třetímu Táborsku začal na Žižkově velmi opatrně. Hosté spoléhali na svou precizní defenzivu a domácí se naopak v úvodu jen nesměle pouštěli k ohrožení brány Jihočechů. První šance zápasu se nakonec ukázala jako gólová. V probíhající 21. minutě poslal míč do vápna Hodouš a domácí kapitán Tomáš Schánělec z bezprostřední blízkosti zakončil přesně – 1:0.

Až ve druhé části prvního poločasu favorizovaní hosté zabrali a v určitých pasážích svého soupeře přehrávali. Velmi blízko ke gólu byl ve 24. minutě Zeman, který si po dlouhém nákopu Pastornického obhodil i brankáře Nalezinka, avšak z úhlu odkrytou bránu netrefil. V závěru poločasu měli další velké šance hosté Varačka a poté i znovu Zeman. Gól ale nevstřelili a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Spartu.

Úvod druhého poločasu zvládala defenziva B-týmu Sparty na jedničku. Hosté se přes veškerou snahu nedostávali do zakončení a vyjma série rohových kopů okolo 65. minuty se k vápnu soupeře ani nepřiblížili. Domácí se navíc nikam nehnali a k vidění byl boj bez větších příležitostí.

Velkou křivdu cítili hosté v 84. minutě, kdy míč do brány po dlouhém nákopu dopravil Varačka. Gól ale neplatil kvůli ofsajdu a zbytečná byla argumentace hostů, že míč hlavou na Varačku prodlužoval jeden z bránících hráčů. V úplném závěru normální hrací doby měli pak velké šance střídající Novotný a také Váňa, skvělého Pastornického ale natřikrát nepřekonali.

V desetiminutovém nastavení ale přeci jen ještě padly dva góly. Ondřej Novotný v 94. minutě zvýšil na 2:0 po přesné kolmé přihrávce od Schánělce a v deváté minutě nastavení pak za hosty výsledek pouze zkorigoval Alexandr Sojka. Sparta poslední soutěžní zápas kalendářního roku 2023 vyhrála 2:1 a vzdálila se sestupovým příčkám tabulky.