09.03.2024 | Petr Dejnožka | Zápas

Sparta natáhla vítěznou šňůru na čtyři zápasy, v Chrudimi udeřila v závěrech poločasů

Foto: sparta.cz
Rezerva Sparty zvítězila v sobotním utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:0 na hřišti Chrudimi a zapsala v součtu s podzimní částí už čtvrtou soutěžní výhru v řadě. Pražané šli do vedení v nastavení první půle. Rusův centr od rohového praporku si Floder srazil nešťastně do vlastní sítě. V 84. minutě vyfasoval červenou kartu domácí Čolič a Sparta výhodu muže v poli po pěti minutách proměnila v pojistku. Otevřených zadních vrátek využil v úniku Radek Šiler, a byť jeho střelu Floder vytěsnil nad sebe, prvně jmenovaný se následně přeci jen prosadil z dorážky. Letenští si v neúplné tabulce polepšili na jedenáctou příčku. Chrudim je devátá.
bez branek
45+2' Rus
89' Šiler
11' Novotný
84' Čolić
46' Uhrinčať
71' Hranoš
78' Šiler
84' Šilhart
Sestavy
Floder – Čolić, Míka, Toml, Kutík – Jan Řezníček – Záviška (58. D. Látal), Skwarczek, Langhamer (72. Kesner), F. Novotný (72. Kosek) – Mašek
Na lavičce: Šerák, Borkovec, Bauer
Trenér: Radek Kronďák
Surovčík – Hodouš (80. Váňa), Uhrinčať, Ševínský (58. Jedlička), Večerka – Horák (52. Lilling) – Penxa, Jonáš, Rus (80. D. Michl), Hranoš – Šiler
Na lavičce: Nalezinek, Holoubek, Šilhart
Trenér: Luboš Loučka
Rozhodčí: Julínek – Hurych, Dohnálek • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1235

Komentář

Jarní souboj Chrudimi a pražské Sparty přinesl na Městském stadionu Za Vodojemem pořádný fotbalový boj. V úvodním poločase zahrozili jako první domácí, střelu Jana Řezníčka z hranice vápna ale pozorný brankář Surovčík vytáhl. Na opačné straně ve čtyřiadvacáté minutě po zakončení Radka Šilera vyškrábl balon z brankové čáry na poslední chvíli obránce Kutík.

To nejdůležitější však přišlo až v závěru prvního poločasu. V momentě, kdy se ke konci chýlilo dvouminutové nastavení, nejprve Jiří Floder skvělým zákrokem vyrazil střelu Daniela Ruse na roh. Z něho přilétl z kopačky stejného hráče do vápna centr, který si chrudimský brankář srazil do vlastní sítě. Domácí vehementně reklamovali faul na svého gólmana, sudí však branku uznali.

Po přestávce se Chrudim snažila zlepšit svoji hru do ofenzívy. Nejblíže vyrovnání měla po samostatném úniku Davida Látala, kterého ale skvělý Surovčík vychytal. Ambice Chrudimi na bod zmrazil nejprve v 84. minutě vyloučením po konfliktu u lavičky Sparty Benjamin Čolič, jenž ve své domácí premiéře vyfasoval červenou kartu. O pět minut později pak i Radek Šiler, který nadvakrát překonal z brejku Flodera a pečetil vítězství hostí v poměru 2:0.