21.10.2018 | Libor Kokoška | Zápas

Jihlava si po šťastné výhře odváží z pražského Žižkova plný počet bodů

Foto: fcvysocina.cz
Praha - První nedělní střetnutí 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyšvihlo Jihlavu do čela tabulky druhé nejvyšší soutěže. Vysočina si totiž ze Žižkova odváží plný počet bodů. V 88. minutě se trefil jako jediný střelec zápasu hostující kapitán Petr Tlustý.
bez branek
88' Tlustý
63' Rondič
40' Levin
Sestavy
K. Hrubeš – Stříž, Vilotić, Švejdík, Urbanec – Žežulka (31. Podrazký), Batioja – Bazal (46. Sintean), Rondić, Halgoš (79. Trapanovski) – Musa.
Na lavičce: Otáhal, Beňo, Čermák, Volek
Trenér: Petr Mikolanda
Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler – Machuča – Javůrek (83. Jiří Klíma), Levin (90. Šlein), Šefčík (71. Šumský), F. Novotný – Zoubele.
Na lavičce: Vejmola, Vaculík, Hykel
Trenér: Michal Šmarda
Rozhodčí: Nenadál - Vít, Šimáček • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1270

Komentář

Před zápasem trenéři obou celků rozhodli o několika změnách v sestavě. V dresu Žižkova začínal pouze na lavičce zkušený Miroslav Podrazký. Celek z Vysočiny posadil na střídačku brankářskou stálici Luďka Vejmolu, zkušeného Lukáše Vaculíka nebo nejlepšího střelce Jihlavy Jiřího Klímu. 

Oba týmy vstoupily do zápasu aktivně, Žižkov se nebál hrát a do 15. minuty jsme mohli vidět vyrovnané utkání bez většího počtu šancí. Pak se ale Jihlava vzpamatovala z vlažného začátku a postupně přešla do obléhání žižkovské branky. Ve 23. minutě se jí dokonce povedlo skórovat. Javůrek se po krásné přihrávce Fulneka z hloubi hřiště radoval z gólu, ovšem sudí pískl ofsajd.    

O dvě minuty později zahrozil i Žižkov. Žežulka technickou střelou jen těsně přestřelil branku skvěle chytajícího Vízka. Pět minut na to byl žižkovský hráč nucen kvůli zranění vystřídat. Ve 31. minutě si hosté připsali další velkou šanci, Samuel Šefčík si vzal míč středem hřiště, aby následně střelou ze střední vzdálenosti otestoval domácího brankáře.   

Ke konci poločasu se podoba hry změnila, Žižkov se stal aktivnějším týmem.    

I do druhého poločasu vstoupil lépe tým z pražského Žižkova. Už ve 49. minutě si připsal velkou šanci střídající Sintean, který střelou z levé strany dal šanci vyniknout hostujícímu gólmanovi. I další žižkovský hráč zkusil svoje štěstí, Petar Musa si v 53. minutě povodil míč do středu hřiště, odkud jen těsně přestřelil jihlavskou branku.   

Později se ve velké šanci objevil nejlepší střelec domácího celku a kmenový hráč Slavie opět, tentokrát běžel Petar Musa na osamoceného jihlavského brankáře. Technickou střelou k pravé tyčce ho ale nepřekonal.    

Posledních 10 minut měli hosté naprostou převahu. Vše vyvrcholilo gólem Petra Tlustého v 88. minutě po přízemním rohu z levé strany hřiště. Po vyhraném zápase se Jihlava posouvá do čela tabulky, naopak Žižkov se propadá opět do sestupových vod.