17.11.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec v předehrávce těsně zvítězil v Prostějově

Foto: Roman Baselides (fotbaltrinec.cz)
Prostějov – Zatímco nováček z Prostějova zažil překvapivě skvělý vstup do soutěže a naopak závěr podzimní části se mu nepovedl, Třinec se dlouho trápil na poslední příčce a postupně se zvedal. Slezané v předehrávce 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dokázali zvítězit, připsali si na konto třetí výhru v řadě a poskočili prozatím na 9. místo.
bez branek
73' Weber
21' Machynek
32' Janíček
86' Kovařík
90' Bedecs
Sestavy
Bréda – Slaninka, Schuster, Janíček, Biolek – Koudelka, Sus, Fládr (76. Kovařík), Pernackyj (79. Langer) – Machynek (46. Hapal), Kroupa.
Na lavičce: Jícha, Pančochář, Šteigl
Trenér: Oldřich Machala
Adamuška – Ilko, Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Šumbera, Vaněk, Weber, Janošík (86. Hejný) – Omasta (58. Dedič) – Schwendt (70. Klec).
Na lavičce: Bárta, Reintam, Niemczyk, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Cieslar – Pelikán, Mojžíš • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 486

Komentář

Úvod utkání patřil domácím hráčům. Ti zahrozili po pravé straně, kde se uvolnil Biolek a z rohu pokutového území těsně minul spojnici břevna a tyče. Ve 26. minutě si vypracovali další velikou šanci, Slaninkův centr byl sražen na rohový kop, centr z něj našel hlavu volného Pernackého, jehož hlavičku k tyči dokázal vyrazit skvělý brankář Adamuška. Moravané už zvedali ruce nad hlavu, ale okusili pouze zklamání.

Třinečtí postupně převzali iniciativu, Šumberův dobrý centr ještě domácí odvrátili těsně před nabíhajícím Vaňkem, ale o chvíli později přišla veliká šance. Omasta obdržel parádní pas na levou stranu a z úhlu už byl sám před prostějovským gólmanem, zkoušel přízemní střelu, avšak Bréda skvěle zasáhl nohou a balon vytěsnil mimo.

Druhý poločas se delší dobu hrál bez šancí, k vidění sice byla spousta zajímavých centrů, ale dominovaly obě defenzivy. Jako blesk z čistého nebe však nakonec přišla rozhodující branka duelu. A stála za to! Tomáš Weber převzal balon od Janošíka a míč zakroutil ze střední vzdálenosti krásně k pravé tyči, Bréda se natahoval marně.

Prostějov se ovšem nehodlal vzdát. Šanci srovnat z přímého kopu měl mistr světa v malém fotbale Koudelka, z úhlu ale branku o dost přestřelil. Další příležitost měli domácí v 86. minutě, po závaru v pokutovém území už prostřelili Adamušku, toho zastoupil na brankové čáře poslední bek kapitán Bedecs.

Poslední šance Moravanů přišla o dvě minuty později, když se do míče po centru z levé strany opřel akrobaticky Hapal, avšak z těžké pozice napálil jen boční síť. Série porážek Prostějova se tak natáhla na čtyři duely, ve kterých navíc nováček nevstřelil ani gól, naopak Třinec se raduje potřetí v řadě.