09.08.2015 | Jan Matúš | Zápas

Ústí nad Labem si bezchybným výkonem na hřišti Olomouce dokráčelo pro svou první výhru

Olomouc – V nedělním dopoledni čekala olomoucké béčko premiéra před vlastními diváky ve FNL, když Hanáci na svém hřišti přivítali daleké Ústí nad Labem. Sigma B sice byla v utkání aktivnějším celkem, avšak Arma dala rezervě Olomouce lekci v produktivitě, když se hosté dokázali jednou trefit v každém poločase a naopak domácí tým neproměnil ani jednu ze svých šancí. Ústí nad Labem si tedy z Hané tentokrát neodvezlo debakl, nýbrž plný bodový zisk za výhru 2:0.
Statistiky
Branky: 36. Smola, 62. Králík. Rozhodčí: Adámková – Hock, Arnošt. ŽK: Chorý – Leibl, Vaněk. Diváci: 314.
Sestavy
Reichl – Texl, Svozil, Štěrba, Jemelka – Hladík (75. Buchvaldek), Kalvach, Habusta (56. Rolinc), Ševčík P., Falta (85. Schmidt) – Chorý
Zacharda – Zeman, Zukić, Šnirc, Rašo – Peterka, Eliáš, Králík (86. Vaněk), Novotný (77. Leibl), Miskovič – Smola (79. Hošek)
Diváci: 314

Komentář

Sigma B si při svém prvním domácím představení ve Fotbalové národní lize chtěla trochu spravit chuť po nevydařeném utkání v Třinci, a tak na svého soupeře z Ústí nad Labem nastoupila s hodně velkým úsilím. Hned v prvních minutách se musel několikrát ukázat hostující obránce Zukić, který skvěle zastavil dvě nebezpečné akce Olomouce. Následně také zahrozili hostující fotbalisté, jenže akce Smoly a ani Králíka neskončily první brankou utkání. Domácí si nakonec svou první vážnější situaci vytvořili až ve 23. minutě, kdy chtěl Texl přihrát před prázdnou bránu Chorému, avšak před olomouckým útočníkem ještě stihl odkopnout míč hostující Šnirc.

Až do 37. minuty se poté hra trochu uklidnila, avšak po hodně přísném faulu Svozila zahrávala Arma standardní situaci, kterou hosté rozehráli nakrátko a několika krátkými přihrávkami se chtěli dostat až za obranu Olomouce, kde míč ukořistil domácí Kalvach, jenže ten následně hodně nešťastně přihrál přímo na nohu Tomáši Smolovi, jenž už si z bezprostřední blízkosti věděl rady a poslal Ústí do vedení. V poslední pětiminutovce mohl vedení Army navýšit Králík, jenže jeho střela skončila na pravé tyči domácí brány. A tak mohla na samotném konci zahrozit Sigma, protože se po pěkném centru Chorého k hlavičce prodral Habusta, ale jeho pokus byl hodně nedůrazný.

Olomouc chtěla ve druhém poločasu co nejdříve vyrovnat. Nejdříve hodně nenápadnou střelou orazítkoval zboku tyč Hladík, ale ještě větší šanci si vytvořil Petr Ševčík, jenž z hranice šestnáctky vyslal hodně nepříjemnou střelu, kterou však Zacharda dokázal vyrazit mimo svou bránu. Sigma i nadále útočila do plných, což se nakonec nevyplatilo Petru Ševčíkovi, kterého čistým skluzem zastavil Zukić, jenž následně poslal míč dopředu na Jana Králíka, a ten si nejdříve před šestnáctkou Olomouce poradil se Svozilem a následně poslal míč k levé tyči Reichlovy brány.

Olomouc se mohla dočkat snížení v 69. minutě, kdy na Zachardu upaloval sám Chorý, který chtěl hostujícího brankáře přelobovat, jenže do svého zakončení dal příliš moc síly, a tak míč skončil až nad bránou Ústí nad Labem. V posledních minutách utkání ještě nejdříve po centru Kalvacha hlavičkoval vedle Chorý a o několik okamžiků později unikali hosté ve třech proti jednomu, avšak tuto situaci Ústí nevyřešilo zrovna nejlépe, a tak už další branka nepadla.

Ústí nad Labem tedy nakonec porazilo Sigmu Olomouc B 2:0 a připsalo si tak svou první výhru v letošním ročníku Fotbalové národní ligy. Nováček z Hané zůstává po dvou kolech bez bodu.