21.11.2015 | Tereza Košťálová | Zápas

Arma i podruhé v sezóně zdolala béčko Sigmy, doma vyhrála o jednu branku

Ústí nad Labem - V sobotu 21. 10. 2015 se konalo na ústeckém fotbalovém stadioně poslední kolo podzimní části Fotbalové národní ligy. Ústečtí fotbalisté po necelých třiceti čtyřech minutách vedli o dva góly, ale Olomouc dokázala po pěti minutách snížit na rozdíl jedné branky. Ve druhém poločase si vedli lépe Olomoučtí, avšak přesný zásah už k vidění nebyl. FK Ústí nad Labem získal před necelou tisícovkou fanoušků plný počet bodů do tabulky soutěže.
Statistiky
Branky: 17. Hyčka, 34. Králík – 39. Varadi.
Rozhodčí: Nenadál – Ratajová, Kožár.
ŽK: Martykán, Vaněk, Peterka, Misković – Hýbl, Rajnoch, Varadi, Navrátil, Ševčík O.
Diváci: 985.
Sestavy
Tvrdoň – Zeman M., Zukić, Vaněk L., Šnirc – Martykán – Hyčka, Králík (64. Peterka J.), Misković (83. Veverka), Novotný F. (69. Leibl) – Smola.
Spurný – Texl, Ševčík, Rajnoch, Jemelka – Hýbl (72. Hladík), Richter (83. Habusta), Kalvach, Zahradníček – Varadi, Navrátil.
Diváci: 985

Komentář

Od začátku utkání mezi celky FK Ústí nad Labem a SK Sigma Olomouc „B“ měly oba týmy mnoho šancí. Olomouc, která přijela i s některými hráči z „A“-týmu, dávala soupeři příliš prostoru. Jiří Miskovič dostal velkou příležitost v páté minutě, ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze gólmana hostů. Dále se mohl prezentovat Tomáš Smola, který však přihrávku od Aloise Hyčky zpracovat nedokázal. První gól střetnutí padl ve prospěch ústeckého klubu. Alois Hyčka si poradil se Štěpánem Spurným střelou z dálky v sedmnácté minutě.

Lukáš Kalvach mohl poté vyrovnat, ale Marián Tvrdoň perfektně zakročil a srovnání nedopustil. Arma měla následně další dvě gólové šance, ale využít dokázala až třetí. Jan Králík poslal z pravé strany dělovku do prostoru k levé tyči zhruba o sedmnáct minut později. Po pěti minutách Olomouc snížila vedení Ústí nad Labem na jednobrankové, a to díky Adamu Varadimu, který perfektně prostřelil Mariána Tvrdoně.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. Alois Hyčka šel do úniku, ale balón si poslal příliš dopředu a hostující brankář zabránil vstřelení branky výběhem z brankoviště. Další příležitost byla k vidění v podání Filipa Richtera, kterému se v šedesáté první minutě podařilo nastřelit z levé strany tyč. Po zbytek zápasu měli hosté míč více na svých kopačkách a více si i hlídali obrannou polovinu. Poslední gólová akce se konala v devětaosmdesáté minutě duelu. Jiří Texl mířil na pravou tyč, ale severočeský brankář rychle a správně zareagoval.

Po rychlé druhé pětačtyřicetiminutovce zůstalo skóre nezměněné, tedy 2:1 ve prospěch FK Ústí nad Labem. Domácí sice měli na hřišti ve druhém poločase méně míč ve svém držení, ale přesto si ubránili svou bránu a nedovolili hostům prostřelit Mariána Tvrdoně. Arma získala v posledním střetnutí podzimní části plný počet bodů za těsné vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Němec (FK Ústí nad Labem):
"Myslím si, že kdyby po prvním poločase bylo skóre 5:0, tak by byl zápas uklizenější. Gól Olomouce byl naprosto zbytečný. Důležité je, že ve druhém poločase byl náš gólman velmi pozorný a nebál se jít do centru a vychytat jakoukoliv střelu."

Augustin Chromý (SK Sigma Olomouc "B"):
"Nastoupili jsme s hráči z A-týmu, kteří nemohli nastoupit do utkání v Synot lize. Měli jsme málo hráčů na střídání, což nám vůbec nepomohlo. Teprve v pátek jsme složili naši sobotní sestavu. Pro diváky se mohlo jednat o atraktivní zápas, ale už v šesté minutě mohl být stav utkání 2:2, jelikož na obou stranách bylo dost velkých šancí. Pochválil bych hlavně hráče za druhý poločas, kdy burcovali mužstvo a nebyli jsme vůbec daleko od toho, abychom dali druhý a i třetí gól."