02.11.2017 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Pardubická otočka a gólové hody ve Vítkovicích a Opavě

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Praha – Pardubice prohrávaly s Varnsdorfem už 0:2, třemi góly však dokázaly ve druhém poločase utkání otočit a připsat si do tabulky další tři body. Plný zisk slaví i Vítkovice, které v derby přehrály Frýdek-Místek jasně 5:0. Po dvou duelech bez výhry si tentokrát zastřílela i Opava.

A) Pardubice ztrácely dvě branky, přesto vyhrály

Fotbalisté Pardubic hostili ve třináctém kole na domácím hřišti Varnsdorf, dlouho to všem na to, že by se z výhry měl radovat domácí favorit, nevypadalo. Východočeši prohrávali po gólech Durděviče a Bredy už o dvě branky, přesto se ve druhé půli nadechli k senzačnímu obratu. Nejprve se po centru prosadil Křapka, tři mnuty poté se balon odrazil k volnému Petráňovi, který srovnal. Definitivní K.O. zasadil Varnsdorfu dvě minuty před vypršením čisté hrací doby Piroch, který centrovaný míč proměnil hlavou ve tři body. Pardubice tak předvedly skvělou otočku a jsou stále v popředí tabulky.

B) Vítkovice deklasovaly Frýdek 5:0

Derby Vítkovic s Frýdkem-Místkem mělo jasného vítěze. Ostravané jsou pod novým trenérem Grmelou jako vyměnění, po dvou vítězstvích pak jejich forma vygradovala v pátek, kdy nadělovali nedalekému protivníkovi „bůra“. Skóre otevřel na konci úvodní dvacetiminutovky Mišinský, před přestávkou ještě navýšil náskok trefou do prázdné branky Mrázek. O vítězství po změně stran dvěma zásahy definitivně rozhodl Kučera, na něhož v samotném závěru navázal ještě Twardzik. Vítkovice tak sfoukly Frýdek-Místek nečekaně hladce 5:0.

C) Opava přejela Olympii a drží kontakt s čelem tabulky

Opava potřebovala po dvou zápasech bez vítězství zabrat, domácí duel s Olympií pro to byl koneckonců ideální příležitostí. A Slezané se jí chopili s plnou parádou. Skóre otevřel po rohovém kopu Puškáč, po půlhodině navýšil vedení ze značky pokutového kopu faulovaný Kuzmanovič. Druhý poločas nabídl líbivou ofenzivní podívanou. Nejprve trefil skákavý míč opět Kuzmanovič, následně se z brejku prosadil Kayamba. Šest minut před koncem se čestného úspěchu dočkali zásluhou Dubna i hosté, tečku za utkáním ale udělal střídající Jurečka, který využil chytrou přihrávku Mozola. Opava tak splnila roli favorita a je v tabulce třetí.

KOHO JSTE VYBRALI POSLEDNĚ?
Fanoušci Fortuna národní ligy zvolili momentem 12. kola třinecké vítězství nad Pardubicemi. Rozhodl o něm z přímého kopu v nastaveném čase Jiří Kateřiňák a posunul tím Slezany na postupovou pozici.