06.09.2018 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Srpen ovládli Lukáš Magera a Aleš Křeček

Foto: fnliga.cz
Praha – Brněnský útočník Lukáš Magera vsítil v pěti srpnových duelech čtyři branky a platí aktuálně za nejlepšího střelce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Trenér Aleš Křeček navázal na loňskou sérii vítězství i v nové sezóně a momentálně s Ústím nad Labem senzačně vede soutěž!

Hráč měsíce – Lukáš Magera (FC Zbrojovka Brno)

Před sezónou platili papírově za největšího favorita letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, zatím ale tyto předpoklady příliš nenaplňují. Fotbalisté Brna jsou po svém pádu z nejvyšší soutěže až devátí a mohou hlasitě děkovat svému vytáhlému šikulovi, že nejsou ještě níže. Útočník Lukáš Magera vsítil v pěti srpnových zápasech čtyři góly a se šesti zásahy je vůbec nejlepším střelcem celé soutěže.

Pětatřicetiletý rodák z Opavy přestoupil na jih Moravy v létě z Mladé Boleslavi a okamžitě se stal obrovskou posilou. Někdejší reprezentant se gólem podílel na vítězství 3:0 proti Chrudimi a 2:1 nad Českými Budějovicemi. Trefil se i pod žižkovským vysílačem, tam ale jeho branka znamenala pouze snížení na konečných 2:3. V moravském derby s Prostějovem zase otevřel ze značky pokutového kopu skóre, domácí nováček ale po změně stran výsledek otočil a dokonal tak překvapení.

Srpnové výsledky Brna:

3. kolo: FC Zbrojovka Brno – MFK Chrudim 3:0
4. kolo: FK Viktoria Žižkov – FC Zbrojovka Brno 3:2
5. kolo: FC Zbrojovka Brno – SK Dynamo České Budějovice 2:1
6. kolo: 1.SK Prostějov – FC Zbrojovka Brno
7. kolo: FK Ústí nad Labem – FC Zbrojovka Brno 2:2

Nadcházející program Brna:

8. kolo: FC Zbrojovka Brno – FC MAS Táborsko
9. kolo: FK Pardubice – FC Zbrojovka Brno
10. kolo: FC Zbrojovka Brno – FK Varnsdorf

Trenér měsíce – Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem)

Ústí nad Labem pod vedením šestačtyřicetiletého kouče nebývale šlape. Poté, co se Arma loni zachránila až v posledním kole, je letos po sedmi odehraných zápas lídrem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY! Aleš Křeček dovedl s Ústím zvítězit v desíti po sobě jdoucích utkáních a vytvořil tak vskutku ojedinělou sérii, o které se snad Severočechům nedávno ani nesnilo.

Rozjetou šňůru výher Ústí natahovalo i v srpnu, kdy postupně porazilo 1:0 Třinec, 2:1 Vlašim a 4:1 Žižkov. Zaváhání přišlo až ve šlágru 6. kola s Českými Budějovicemi, v němž museli Křečkovi svěřenci skousnout první letošní porážku. K další příliš nescházelo jen o čtyři dny později, Ústí ale před kamerami České televize stáhlo dvoubrankové manko s Brnem a dokonce sahalo po obratu. Nakonec připsalo bod za remízu 2:2 a vyhřívá se tak se šestnácti body spokojeně na čele soutěže.

Srpnové výsledky Ústí nad Labem:

3. kolo: FK Ústí nad Labem – FK Fotbal Třinec 1:0
4. kolo: FC Sellier & Bellot Vlašim – FK Ústí nad Labem 1:2
5. kolo: FK Ústí nad Labem – FK Viktoria Žižkov 4:1
6. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FK Ústí nad Labem 2:0
7. kolo: FK Ústí nad Labem – FC Zbrojovka Brno 2:2

Nadcházející program Ústí nad Labem:

8. kolo: 1.SK Prostějov – FK Ústí nad Labem
9. kolo: 1.SC Znojmo FK – FK Ústí nad Labem
10. kolo: FK Ústí nad Labem – MFK Vítkovice