23.10.2018 | LFA | Aktuální zprávy

Oslavte výročí s českým ligovým fotbalem

Foto: LFA
Třinácté kolo FORTUNA:LIGY i FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY věnuje Ligová fotbalová asociace národnímu jubileu. Oslavy výročí 100 let od založení Československa se tak nevyhnou ani fotbalovým stadionům po celé republice.

Ve spolupráci s ligovými kluby se na všech utkáních odehraje jednotný předzápasový ceremoniál, který se ponese v duchu národních barev a symbolů. Hřiště ozdobí rohové praporky v podobě státních vlajek, členové realizačních týmů ponesou na hrudi stužku s trikolorou a před samotnými zápasy se bude hrát státní hymna. „Jedná se o nesmírně významný historický okamžik, který má přesah do celé české společnosti. Jako nejsledovanější český sport cítíme proto povinnost se k oslavám tak významného výročí připojit a ve spolupráci s kluby budeme rádi apelovat na národní hrdost, kterou úspěchy českých sportovců vždy podněcovaly,“ řekl předseda LFA Dušan Svoboda.

Dalším symbolem oslav stoletého výročí v rámci českého ligového fotbalu budou speciální kapitánské pásky v národních barvách, které současně poslouží pro dobrou věc. „Po skončení všech zápasů obou nejvyšších soutěží zařadíme kapitánské pásky podepsané od hráčů do aukce, jejíž výtěžek poputuje na náš nadační fond Zelený život. Jeho cílem je podpora fotbalistů a fotbalistek, kteří vyrůstají ve ztížených sociálních a ekonomických podmínkách,“ doplnil k dalšímu přesahu oslav v třináctém ligovém kole ředitel komunikace LFA Štěpán Hanuš.

Výročí 100 let od založení Československa mohou fotbaloví fanoušci oslavit na následujících zápasech 13. kola.