05.12.2019 | Redakce | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Listopad ovládli brněnští Přichystal s Machálkem

Foto: fczbrno.cz
Praha – Podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyvrcholila třemi listopadovými koly, v nichž si nejlépe počínali fotbalisté Zbrojovky Brno. Na domácím hřišti si poradili s Vyšehradem 4:1, Prostějovu nastříleli pět branek a podzim pak završili cennou a důležitou výhrou v Pardubicích, které do té doby neztratily ani bod. I proto ocenění Hráč a Trenér měsíce míří do Brna, konkrétně do rukou útočníka Jakuba Přichystala a trenéra Miloslava Machálka.

Hráč měsíce – Jakub Přichystal (FC Zbrojovka Brno)

Brněnský útočník prožil velmi povedený závěr podzimní části. V sezoně se sice vůbec poprvé střelecky prosadil až 18. října, ovšem poté nastřílel dalších pět gólů a se šesti trefami se stal nejlepším podzimním střelcem Zbrojovky. Přichystalovi jako by pomohl příchod trenéra Machálka, pod jehož vedením se neprosadil jen v utkání na Žižkově.

Čtyřiadvacetiletý útočník byl důležitým článkem týmu i v listopadových zápasech. Při výhře 4:1 nad Vyšehradem si připsal jeden gól a dvě asistence, proti Prostějovu (5:0) zaznamenal rovněž jeden gól a hned dva vstřelil v posledním podzimním utkání na hřišti Pardubic. Oba vstřelil pro něj netypicky hlavou a rozhodl o důležité výhře Brna na východě Čech 2:1. 

Trenér měsíce – Miloslav Machálek (FC Zbrojovka Brno)

Miloslav Machálek začal sezonu jako trenér líšeňského nováčka, ovšem na začátku října vyslyšel nabídku právě Zbrojovky, kde vystřídal Šustra. A zdá se, že Zbrojovce příchod nového kouče prospěl. Pod vedením Machálka brněnský celek sehrál pět zápasů s bilancí čtyř výher a jedné porážky při skóre 15:4.

V listopadu Brno vyhrálo všechny tři zápasy. Po výhrách nad Vyšehradem a Prostějovem uspěl celek z jihu Moravy i na půdě Pardubic, které do té doby doma neztratily ani bod. „Před posledními čtyřmi podzimními zápasy jsme měli cíl 10 bodů, což se nám nakonec nepovedlo. Na druhou stranu jsme zvítězili v nesmírně důležitém utkání v Pardubicích, což nám může dát mírný optimismus do jara,“ uvedl po posledním podzimním zápase trenér Machálek.