22.07.2023 | Lukáš Zrotal | Zápas

Vyškov v souboji účastníků baráže přemohl Příbram, v nastavení rozhodl Touré

Foto: mfkvyskov.cz
V Drnovicích byl v utkání úvodního kola nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY k vidění duel účastníků poslední baráže o účast ve FORTUNA:LIZE – Vyškov si to rozdal s Příbramí. Domácí šli do vedení po necelé půlhodině hry, když skóre otevřel Cheick Souaré. Krátce po změně stran udeřili i Středočeši, kdyŽ na 1:1 srovnal Tomáš Wágner, který byl v uplynulé sezoně se 17 zásahy nejlepším střelcem soutěže. Tři body ale zůstaly na jihu Moravy, o výhře Vyškova totiž rozhodl Andje Djibril Touré svým gólem v nastaveném čase.
27' Souaré
90+2' Touré
52' Wágner
29' Lahodný
39' Mafwenta
79' Ilko
39' Fišl
90' Dudl
90+4' Matoušek
Sestavy
Jícha – Němeček (74. Červeň), Ramathan, F. Štěpánek – Lahodný, Mafwenta (63. Vintr), Kanakimana (74. Bayo), Ilko – Metsoko (78. Lacík), Souaré, Diallo (63. Touré).
Na lavičce: Borek, Traoré
Trenér: Jan Kameník
Melichar – Fišl, Jahić, Hušbauer, Vokřínek, Andronikou (38. Jandera, 90+2. Dav. Krch), Wágner, Dudl, Nečas, F. Matoušek, Nsunzu (90+2. Antwi).
Na lavičce: Smrkovský, Jelínek, Biricz
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Krejsa – Hádek, Šafránková • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 860

Komentář

Na začátku zápasu bylo znát, že se jedná o první soutěžní zápas nové sezóny a oba týmy tak do utkání vstoupily opatrně. Na první výraznější šanci si diváci v Drnovicích museli počkat do 17. minuty, kdy se Cheick Souaré opřel do odraženého míče. Ke smůle domácích příznivců skončil míč vedle branky. Krátce na to nebyl daleko od gólu Amidou Diallo ‒ nebyl v jednoduché situaci, ale zvládl vystřelit. I když jeho střela byla pomalá, gólman Melichar na ni nedosáhl. Míč však nakonec skončil těsně vedle tyče.

V polovině první části zahrozili taky hosté, k míči se na hranici šestnáctky probojoval Tomáš Wágner, neměl to však jednoduché a jeho zakončení nebylo ideální. Potvrdilo se ovšem známé pořekadlo „nedáš ‒ dostaneš“. Na druhé straně hřiště se k centru odhodlal Cheick Souaré a k překvapení všech na stadionu míč zapadl u vzdálenější tyče do sítě! Domácí se tak dostali do vedení. Krátce před koncem první půle byl Vyškov kousek od druhé branky, Idjessi Metsoko ale z dobré pozice nemířil mezi tři tyče.

Úvod druhého poločasu začal velmi svižně, míč se už v první minutě prohnal po velké části hřiště. Záhy se však ukázalo, že lépe se návrat z šaten vyšel lépe Příbrami. Její solidní hru zhodnotil v 51. minutě Tomáš Wágner, když se nikým nehlídaný prosadil po rohovém kopu a srovnal skóre. Hosté poté delší dobu kontrolovali hru, ale k další výraznější šanci se už nedostali.

Odpovědět na Wágnerův gól mohl Idjessi Metsoko, ten však z bezprostřední blízkosti poslal míč jen do boční sítě. Deset minut před koncem se mohl kapitán Wágner stát hrdinou svého týmu, jeho technický pokus patičkou však skončil těsně vedle tyče. Hozenou rukavici tak zvedl Andje Djibril Touré. Vyškovští se na začátku nastaveného času dostali do vápna, po centru se k odraženému míči dostal právě Touré a propálil vše, co mu stálo v cestě. Vyškov tak v prvním utkání sezóny zapsal cenné tři body, Příbram si na první bodový zisk musí počkat.