28.07.2023 | Josef Janda | Zápas

Béčko Sparty znovu padlo. V Táboře mu zlomil vaz Dordič

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Táborska slaví v rámci druhého kola nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY druhou výhru poměrem 1:0. Na domácím hřišti totiž porazili rezervu pražské Sparty. Stejně jako před týdnem proti Kroměříži rozjásal fanoušky v Táboře Bojan Dordič. Srbský středopolař se trefil ve 34. minutě po parádním pasu Jakuba Šašinky na zadní tyč. Domácí jsou se šesti body průběžně druzí, Janouškův tým je naopak na samém dně tabulky.
34' Dordič
bez branek
56' Novák
41' Vydra
53' Mokrovics
78' Cissé
87' Schánělec
Sestavy
Pastornický – Plachý, Novák, Koné, Tusjak – Bláha, Dordič (90+1. Kalousek), Zeman (46. Varačka), Sojka (62. J. Mach), Kateřiňák (90+4. Javorek) – Šašinka (90+1. Foltyn)
Na lavičce: Kerl, Oloko
Trenér: Roman Nádvorník
Nalezinek – Vydra, Kukučka, Hodouš (74. Penxa), Ševínský – Goljan (67. Váňa), Cissé, Kaštánek, Ševčík (74. Hranoš) – Mokrovics, Schánělec
Na lavičce: Čtvrtečka, Stárek, Šilhart, Tošnar
Trenér: Petr Janoušek
Rozhodčí: Zaoral – Černoevič, Lakomý • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1812

Komentář

Do první šance utkání se dostali domácí už po pěti minutách. Zeman našel centrem hlavu Šašinky, jehož pokus skončil mimo branku. Sparta se dostala do první nadějné pozice díky Cissemu. Záložník Sparty obral o míč Kateřiňáka a poslal do šance Schánělce. První nebezpečný pokus Sparty na branku ale vykopl ke smůle hostů gólman Pastornický nohou mimo nebezpečí. 

Sparta si vytvořila největší šanci první půle po hodině hry. Brankář Nalezinek lapil roh Táborska do náruče a ihned vyslal do protiútoku Schánělce. Sparťanský fotbalista sám proti Pastornickému ale vůbec dobře nezakončil. Jeho pokus skončil totiž úplně mimo branku.

Jediný gól prvního dějství zařídilo Táborsko v 34. minutě. Šašinka se uvolnil na pravé straně a chytře poslal balon přes vápno, kde číhal na zadní tyči Bojan Dordič . Na přesnou střelu po zemi už byli sparťané krátcí.

Sparta mohla vyrovnat ještě do poločasu. Cisse se uvolnil na pravém křídle a snažil se Pastornického prostřelit po zemi. Brankář Táborska však vytasil skvělý zákrok a svůj tým zachránil.

Po změně stran začali sparťané aktivně, blízko gólu byl ovšem opět Dordič. Po hodině hry se proháčkoval po pravé straně a poslal míč po brankové čáře, ke gólu mu tak příliš nechybělo.

V samotném závěru sparťané hodně riskovali, čehož mohl využít Varačka. Čerstvý muž na hřišti se dostal k balonu a snažil se obstřelit gólmana, který byl mimo vápno. K nelibosti domácího publika se mu to ale nepodařilo.

Rozhodčí Zaoral nastavil pět minut, v nichž se střídalo i útočilo. Sparťané zahrávali v poslední nastavené minutě standardku, o kterou se postaral obrannou hlavičkou Kone. Táborsko uhájilo náskok z první půle a porazilo Spartu B 1:0. Jihočeši tak jsou letos zatím ve sbírání bodů stoprocentní.