02.08.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Snový start Táborska do sezony. Výhrou v Chrudimi předčilo vyhlídky trenéra

Foto: Jindřich Balous
Před začátkem nové sezony trenér Táborska Roman Nádvorník říkal, že by se po prvních třech kolech vzhledem k losu spokojil se sedmi body. Jeho svěřenci si vedou ještě lépe. Po těsných výhrách nad Kroměříží a Spartou B ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE porazili Chrudim na jejím hřišti 3:0 a spolu s Jihlavou a Vyškovem zůstávají v soutěži bez porážky i ztráty bodu. Na východě Čech dvakrát udeřil Bojan Dordič, předtím otevřel skóre Matouš Varačka. Chrudim zatím na premiérové vítězství čeká, v předešlých duelech dvakrát remizovala.
bez branek
20' Varačka
50' Dordič
86' Dordič (pen)
85' Floder
bez karet
Sestavy
Floder – Borkovec, Míka, Skwarczek, Kesner (88. Bauer) – Kosek – Langhamer (56. Kutík), F. Novotný, Záviška (56. Vrána) – Huf, Látal (69. Jurčenko)
Na lavičce: Šerák, Sotorník, Hájek
Trenér: Radek Kronďák
Pastornický – Plachý, Foltyn, Koné, Tusjak – Bláha, Dordič (89. Sylla), Varačka (68. J. Mach), Sojka (46. Skopec), Kateřiňák (80. Javorek) –Šašinka (68. Zeman)
Na lavičce: Kerl, Schindler
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Žurovec • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 980

Komentář

Souboj Chrudimi s Táborskem musel od prvních minut téměř tisícovku fanoušků na chrudimském stadionu bavit. Obě mužstva hrála otevřený fotbal a vytvořila si několik zajímavých příležitostí. Za Táborsko byl vidět především obávaný střelec Dordič, s jehož střelou si v desáté minutě musel poradit brankář Floder.

O chvíli později se již měnilo skóre. Chrudimská defenzíva nepohlídala na zadní tyči zcela volného Matouše Varačku, který neměl z bezprostřední blízkosti problém dopravit balon do sítě.

Po inkasované brance však začala hrát Chrudim, která si vypracovala několik stoprocentních příležitostí. Smutným hrdinou byl Huf, který nejprve nastřelil břevno, pak tyčku a další jeho šanci zlikvidoval gólman Pastornický, který se zaskvěl také proti přízemní střele Novotného na přední tyč. Poločas tak skončil za těsného náskoku Táborska.

Domácí chtěli po pauze pokračovat v aktivní hře s vírou, že některé ze svých šancí promění. Hosté však dobře zavřeli obrannou linii a Chrudimské již do mnoha možností nepustili. Naopak sami rozhodli o své výhře. Bojan Dordič nejprve zakončil ukázkovou kombinaci a chvíli před koncem proměnil nařízenou penaltu. Bosenský fotbalista se tak se čtyřmi trefami osamostatnil na čele tabulky střelců FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Brankář Jihočechů Martin Pastornický potřetí v řadě neinkasoval a vede soutěžní statistiku vychytaných nul.