02.08.2023 | Štěpán Navrátil | Zápas

Příbram díky trefě letní posily zdolala Opavu a podruhé v řadě vyhrála

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příhrami v třetím kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili doma Opavu 1:0. O vítězství Středočechů rozhodl v 74. minutě Jakub Nečas, který k Litavce přišel před touto sezonou jako volný hráč. Svěřenci trenéra Krejčího tak navázali na výhru na půdě nováčka ze Žižkova. Slezané venku stejně jako před necelými dvěma týdny v Jihlavě vyšli bodově naprázdno.
74' Nečas
bez branek
bez karet
69' Haitl
84' Ondráček
Sestavy
Melichar – F. Matoušek, Jahić, Fišl – Vott (69. Jandera), Hušbauer (85. Biricz), Nsunzu (69. Krch), Dudl, Antwi (46. Vokřínek) – Wágner, Nečas (90. Nkwinga)
Na lavičce: Smrkovský, Anih
Trenér: Karel Krejčí
Richter – Kopečný, Helebrand, Janoščín, Hýbl – Blecha, Omale (77. Vincour), Haitl, Ščudla (72. Whiffen), Ondráček – Rataj (67. Marzuq)
Na lavičce: Číž, Kostka, Višňa
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Rouček – Machač, Ježek • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 916

Komentář

Po poněkud klidnějším úvodu zahrozila jako první Opava. Pohotovou hlavičku mířící pod břevno na poslední chvíli vyboxoval nad branku gólman Melichar. I z následného rohového kopu byli Slezané nebezpeční, tentokrát však zakončení hlavou z druhé vlny mířilo mimo bránu.

Aktivita hostům rozhodně nechyběla a vytvořili si i další šance. Střelu z levé strany na zadní tyč však dobře zablokoval Matoušek. Po necelé půlhodině hry se připomněli také hráči Příbrami, jenže jejich rohový kop i následný přetažený centr zlikvidoval pohotový Richter.

Slezané sázeli na rychlé protiútoky, jeden takový založil Rataj, jenže přečíslení s Kopečným nedokázal dotáhnout do úspěšného konce. Až na samotném konci poločasu se Příbram dostala do souvislejšího tlaku, spíše však jen kroužila kolem vápna a k ohrožení Richterovy branky se ani nedostala.

Začátku druhé půle vévodily rány ze střední vzdálenosti. Po vyboxovaném balonu Melichara ještě doráželi dobíhající útočníci hlavou, ale proti nim zasáhl připravený Vott. O poznání nebezpečnější bylo zakončení domácích, projektil z pravé strany prosvištěl jen těsně vedle tyče.

První branky se diváci u Litavky dočkali čtvrthodinu před koncem základní hrací doby. Rychlou brejkovou situaci vyřešili Příbramští skvěle, Jakub Nečas si naběhl z druhé vlny pro přihrávku od brankové čáry a z první zakončil nekompromisně pod břevno.

Stejný hráč mohl celé utkání rozhodnout v dalším přečíslení, jenže po průnikové přihrávce si z prvního dotyku ukopl míč až příliš daleko před sebe. Proto se naskytla příležitost pro Opavu, ve stoprocentní pozici z pravé strany vápna však přišlo jen zakončení vysoko nad branku.