02.08.2023 | Lukáš Zrotal | Zápas

Zbrojovka poprvé po návratu prohrála, doma ji zaskočila Dukla

Foto: fczbrno.cz
Fotbalisté brněnské Zbrojovky v rámci třetího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poprvé v sezoně prohráli, když na domácím hřišti nestačili na pražskou Duklu 0:2. Na úvodní branku čekali diváci do čtyřiatřicáté minuty, kdy se prosadil Štěpán Šebrle. Druhou branku Dukly pak přidal dvacet minut před závěrečným hvizdem pětadvacetiletý útočník Lukáš Matějka. Hostující brankář Šťovíček udržel poprvé v sezoně čisté konto.
bez branek
34' Šebrle
70' Matějka
62' Řezníček
90+3' Hamza
15' Peterka
45+1' Ullman
60' Hašek
Sestavy
Berkovec – Endl, Texl, Kronus (46. Alli), Divíšek (72. Gaszczyk), Potočný (72. Hladík), Toml, Smejkal (46. Granečný), Dav. Jambor, Koželuh (83. Hamza), Jak. Řezníček
Na lavičce: Šiman, Štěrba
Trenér: Luděk Klusáček
Šťovíček – Ullman, Hašek, Peterka, Ludvíček, Moulis (90+1. J. Jeřábek), Barac, Kozel, Matějka (80. Škoda), Šebrle (80. Douděra), Zeronik (63. Špatenka)
Na lavičce: Rada, Vondrášek, Hrubeš
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Orel – Hájek, Šimáček • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 3203

Komentář

Úvodní minuty se proměnily v poměrně opatrnou hru, na první výraznější šance si museli diváci v Brně dlouho počkat. Ty přišly okolo třicáté minuty, kdy se hráči Zbrojovky dostali do několika slibných příležitostí, ve všech případech ale domácí zradila finální přihrávka. Dukla poté rychle zvedla hozenou rukavici. Povedenou kombinaci hostí zakončil Štěpán Šebrle a otevřel skóre zápasu.

Zajímavé momenty přišly před koncem první půle. Nejprve si Martin Berkovec vůbec nebyl jistý, zda centrovaný a zřejmě lehce tečovaný míč skončí vedle jeho branky. Následně byl v úniku faulován Tomáš Smejkal, přímý kop se proměnil v největší šanci Brňanů v první půli. K míči se postavil Roman Potočný a vyslal excelentní ránu, která však neskončila v šibenici, ale těsně vedle ní.

Na začátku druhé půle do hry vstoupil Walle Musa Alli, kterého brněnští diváci odměnili potleskem. Sám Alli se za pár minut dostal do dobré příležitosti, jeho střela ale ani zdaleka nesměřovala do branky. Zbrojovka z dobrého nástupu nic nevytěžila. Hra se následně trochu přiostřila, žlutou kartu viděli jak hostující Pavel Moulis, tak domácí kapitán Jakub Řezníček.

Navrátilec do brněnské sestavy Alli mohl být v 69. minutě domácím hrdinou, když vypíchl obráncům míč a chystal se k zakončení, to však ve vstřelenou branku neproměnil. Nevyužitou šanci na druhé straně potrestal Lukáš Matějka a přidal druhý gól Pražanů. Od té doby už si Brňané velkou šanci nevytvořili a nakonec v zápase neměli ani jednu střelu na branku. Dukla tak domácím uštědřila lekci z produktivity a zaslouženě si odváží všechny body.