19.08.2023 | Klára Bártková | Zápas

Sigma B prodloužila sérii bez vítězství, doma o dva góly podlehla Žižkovu

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté Žižkova v šestém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili na hřišti rezervy Olomouce 2:0 a poprvé v této sezoně venku naplno bodovali. Skóre otevřel ve 37. minutě Alexi Batioja, druhou branku Viktorie přidal po přestávce Isaac Muleme. Sigma ani na šestý pokus v aktuálním ligovém ročníku nevyhrála a v průběžné tabulce se nachází na posledním šestnáctém místě.
bez branek
37' Quintero Batioja
53' Muleme
34' Fabiánek
87' Spáčil
bez karet
Sestavy
Trefil – Galus, Vepřek (58. Langer), Matys, Slavíček – Šíp (69. Moses), Fabiánek (46. F. Uriča) – J. Spáčil, Mikulenka, Fiala (81. Jaja) – Kramář (58. A. Uriča)
Na lavičce: Koutný, Bednár
Trenér: Tomáš Janotka
Kotek – M. Richter, Březina, Tregler, Finěk, Kozojed – Rosa (84. Hönig), Jirásek (73. Sixta), Muleme – Voltr (73. Kuchař), Batioja (90.+3 Petrák)
Na lavičce: Švenger, Řezáč, Štrombach
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Kvítek – Novák, Ježek • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 237

Komentář

Obě mužstva předváděla hru, která odpovídala jejich postavení v tabulce. Olomouc sice působila o něco aktivněji, nicméně větší příležitost si během první půlhodiny nevytvořila.

O pár chvil později se diváci dočkali vcelku dobré šance, kdy to hlavou zkusil Spáčil. Kotek ale vše viděl a balon skončil v jeho rukavicích.

Ač Žižkov nepředváděl skoro nic, byl to právě pražský celek, který se dostal do vedení. Po rychlém přechodu po neúspěšné kombinaci domácích se zpoza malého vápna trefil ke vzdálenější tyči Alexi Batioja.

Do druhé půle nastoupily oba týmy skoro ve stejných sestavách, jen na olomoucké straně došlo k jednomu střídání. Žižkov své vedení navýšil v 53. minutě, z rozehrávky standardní situace se prosadil Isaac Muleme.

Olomouc sice mnohem častěji držela míč. Jenže co z toho, když pak Slavíček bránu těsně minul a Matys rovněž nemířil přesně.

V závěru si Sigma vytvořila obrovský tlak a měla několik příležitostí, žádnou z nich ale využít nedokázala a s nováčkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohrála.