19.08.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim šesti góly deklasovala Prostějov a konečně se dočkala výhry

Foto: mfkchrudim.cz
Fotbalisté Chrudimi smetli v šestém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma Prostějov 6:2 a poprvé v sezoně zvítězili. Hanáky sice na začátku zápasu poslal do vedení Robert Bartolomeu, Východočeši ale skóre drtivě otočili. Hattrick zaznamenal David Huf, střídající David Látal se trefil dvakrát. Chrudim svého sobotního soupeře předstihla v tabulce. Prostějov, který dohrával bez vyloučeného Lukáše Ciencialy, zatím vyhrál pouze v úvodním ligovém kole.
12' Huf
21' Novotný
48' Huf (pen)
68' Látal
77' Látal
83' Huf
7' Bartolomeu
89' Habusta
6' Borkovec
34' Novotný
1' Moučka
52' Cienciala
71' Cienciala
Sestavy
Floder – Kesner, Toml, Míka (55. Kutík), Borkovec – Jan Řezníček, Skwarczek (46. Látal) – Záviška, Langhamer (86. Vrána), F. Novotný (73. Kosek) – Huf (86. Bauer)
Na lavičce: Šerák, Hájek
Trenér: Radek Kronďák
Vejmola – Elbel, P. Jaroň (46. Cienciala), Bolf, Macháček (78. Gábriš) – Habusta, Zapletal (53. Rolinek) – Bartolomeu, Moučka (46. Silný), Koudelka (53. Slaměna) – Malec
Na lavičce: Šnajdr, Bartoš
Trenér: Michal Šmarda
Rozhodčí: Ulrich – Dobrovolný, Mojžíš • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 823

Komentář

Důležitý souboj v Chrudimi začal mnohem lépe pro prostějovské barvy, které po kvalitním vstupu do zápasu získaly vedení na svoji stranu. V sedmé minutě se totiž do balonu ukázkově opřel Robert Bartolomeu a parádní ranou nechal Flodera plachtit vzduchem marně. Opaření Chrudimští byli inkasovanou brankou motivováni pozitivně a naopak to byli oni, kdo ve zbytku prvního poločasu diktoval tempo.

A odměna přišla záhy. Centr ze strany hřiště přistál ve 12. minutě hlavě David Hufa, který si v šestnáctce věděl rady a umístil míč přesně k tyči. Na obrat se nemuselo čekat dlouho. Po několika závarech před brankou Prostějova Záviška šikovně přihrál pod sebe na Filipa Novotného, jenž prvním gólem ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE poslal poslední tým tabulky do vedení.

Chrudim hrála i nadále mnohem zajímavější a aktivnější fotbal, s čímž přicházely také šance. Jan Řezníček ani Kesner však branku nezasáhli, naopak ve druhé minutě nastavení trefil na druhé straně tyčku Moučka. Poločasové vedení domácích 2:1 ale příliš dlouho nevydrželo. Do druhé půle vlétl jako uragán střídající Látal, který byl hned po dvou minutách faulován a nařízenou penaltu proměnil David Huf. Tím však chrudimská jízda zdaleka neskončila.

Do střelecké listiny se následně zapsal také David Látal, a to hned dvakrát z podobné pozice. Jednou mířil pod břevno, podruhé mezi nohy gólmana. Trefou v 77. minutě už využil chrudimskou přesilovku, po druhé žluté kartě totiž musel předčasně ze hřiště Cienciala. Šestou branku si vzal na starost opět David Huf, jenž dokonal hattrick a zvýšil na 6:1. Poslední slovo měli hosté, kteří zásluhou Jakuba Habusty snížili na konečných 6:2 z pohledu Východočechů. Chrudim tak zaznamenala první výhru v sezoně a odpoutala se od posledního místa tabulky.