19.08.2023 | Matěj Sousedík | Zápas

Šlágr kola pro Duklu: Pražané porazili Jihlavu a vystřídali ji v čele tabulky

Foto: fkdukla.cz
Šlágr 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY obstaral souboj třetí Dukly Praha s vedoucí Jihlavou. Zápas celků s parádní formou nakonec vyzněl lépe pro domácí, kterým k vítězství stačila jediná branka. O ni se v první půli postaral útočník Jakub Zeronik, jenž se v probíhající sezóně trefil už počtvrté. Pražané díky těsné výhře 1:0 posunuli do čela tabulky, kde vystřídali právě tým z Vysočiny.
30' Zeronik
bez branek
bez karet
86' Lacko
90+3' Franěk
Sestavy
Šťovíček – Hašek, Ludvíček, Barac, Kozel (75. Vondrášek) – Moulis (75. Špatenka), Peterka (52. J. Jeřábek), Ullman, Matějka, Šebrle (60. Douděra) – Zeronik (75. M. Červenka)
Na lavičce: Rada, Hrubeš
Trenér: Petr Rada
Soukup – Vedral, Tonbul, Farka (73. Křivánek), Selnar – Tureček (60. Křehlík), T. Svoboda – Araujo-Wilson (82. T. Franěk), Lacko, A. Pešek (73. Chytrý) – Fila (82. Tall)
Na lavičce: Jágrik, Piško
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Kotala – Bureš, Mikeska • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 1196

Komentář

Jihlava začala na Dukle aktivně a hned ve 4. minutě přišla její první šance. Araujo-Wilson zakončoval patičkou zády k bráně, ale jeho pokus skončil těsně vedle Šťovíčkovy brány. Dukla poprvé zahrozila v 10. minutě. Moulis byl úplně sám v pokutovém území před Soukupem, ale ten předvedl skvělý zákrok a šanci zneškodnil.

Po čtvrthodině hry byl blízko gólu domácí kapitán Peterka, jenž se nádherně napřáhl zpoza vápna, ale jeho mířící do horního rohu zastavilo břevno a následnou porážku poslal jeden z domácích nad odkrytou bránu. Ve 30. minutě už se ale Pražané radovali. Centr z rohového kopu si ve vápně našel Jakub Zeronik, jehož nechytatelná rána skončila v horní části Soukupovy brány a jihlavský brankář se po míči natahoval marně.

V závěru první půle vysunul Matějka do běhu Zeronika, který si ale míč moc předkopl a k pořádné střele se nedostal. Posléze se ještě snažil vytočit do lepší střelecké pozice, jenže se ve vápně srazil s jedním z jihlavských hráčů. Minutu před přestávkou mohl navýšit vedení domácích Šebrle, který po obdržení nahrávky do pokutového území ale pálil pouze doprostřed branky, kde byl připravený Soukup.

Na první šanci druhé půle se čekalo do 61. minuty. Moulis se krásně uvolnil a zpoza vápna mířil k pravé tyči, kterou ale těsně minul. V 67. minutě propadl Moulisův centr na zadní tyč, odkud ho ale nikdo z domácích hráčů nedokázal uklidit do odkryté brány. Za další dvě minuty mohl skórovat Zeronik, jenž ale ve stoprocentní šanci z pokutového území mířil jen těsně vedle. Dukla tak po výhře 1:0 poskočila na první pozici v tabulce, kde vystřídala právě svého soupeře z Jihlavy.