19.08.2023 | Pavel Budař | Zápas

Opava uspěla podruhé v řadě, vyhrála na půdě nováčka. Kroměříž dohrávala v deseti

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Fotbalisté Slezského FC v 6. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili na stadionu Kroměříže 1:0. O jedinou branku utkání se po půlhodině hry postaral opavský záložník Filip Blecha. Slezané tak zvítězili podruhé za sebou, kroměřížské mužstvo naopak doma poprvé v probíhajícím ročníku soutěže prohrálo. Duel s Opavou dohrávalo v deseti poté, co byl v 73. minutě po druhé žluté kartě vyloučen domácí kapitán Tomáš Matoušek.
bez branek
31' Blecha
23' Matoušek
45' Jeleček
73' Matoušek
77' Zavadil
16' Marzuq
66' Blecha
76' Kopečný
77' Hýbl
Sestavy
J. Dostál – Zavadil, Tiahlo, T. Matoušek, Fulnek (77. Stoklásek) – Cupák, Houser (46. Dočkal) – Jeleček (71. P. Červenka), M. Jaroň (46. Chukwudi), Kudela – Chwaszcz (71. T. Machálek)
Na lavičce: Gergela, Oulehla
Trenér: Bronislav Červenka
A. Richter – Kopečný, Vincour (79. Vaněček), Helebrand, Hýbl – Janoščín, Omale (70. Haitl) – Blecha, Ondráček, Ščudla (88. R. Dostál) – Marzuq (70. Rataj)
Na lavičce: Fojtíček, Kadlec, Whiffen
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Krejsa – Černoevič, Lakomý • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 1237

Komentář

Pomalý úvod zápasu rozčísl ve 31. minutě hostující středopolař Filip Blecha, jenž ranou z první zpoza vápna dokázal překonat brankáře Dostála. Ten si na míč sice sáhl, ale nedokázal ho vytěsnit mimo tyče a Opava vedla.

Aktivnějším týmem byla i po vedoucí brance Opava, v závěru první půle se hezky uvolnil Marzuq, ale s jeho střelou doprostřed brány si kroměřížský gólman dokázal snadno poradit. I po změně stran na sebe upozornil opavský útočník Marzuq, jenž si nádhernou kličkou udělal ve vápně prostor pro střelu, ale na domácího brankáře opět nevyzrál.

Naděje domácích na bodový zisk dostaly velkou trhlinu v 73. minutě, kdy viděl druhou žlutou kartu, a tudíž i červenou kartu kapitán Kroměříže Tomáš Matoušek. Ten si pomohl v souboji s protihráčem loktem a musel pod sprchy.

Slezané těsný náskok kontrolovali, v závěru utkání ho navíc mohli ještě navýšit. Výhru Opavy mohl pojistit střídajícího Haitl, který po krásné týmové akci trefil tyč.

Opavské fotbalisty to ale mrzet nemuselo, těsný náskok totiž uhájili a z půdy Kroměříže si odvezli všechny tři body. Nováček soutěže doma poprvé v sezoně prohrál, Slezané zvítězili podruhé v řadě.