19.08.2023 | Štěpán Navrátil | Zápas

Vlašim zůstává neporažena, doma přehrála soupeře z Příbrami a je pátá

Foto: Kristýna Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Fotbalisté Vlašimi si v 6. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradili s Příbramí, kterou na svém trávníku porazili v poměru 3:1. Domácí poslal do vedení už v 9. minutě Martin Šubert, po půlhodině hry sice srovnal hostující Hasan Jahić, ale po změně stran se krátce po sobě prosadil Albert Labík a Ebrima Singhateh a vlašimský celek zapsal druhou výhru v řadě. V novém ročníku zatím ani jednou neprohrál, zato Příbramští ve F:NL padli potřetí za sebou.
9' Šubert
52' Labík
61' Singhateh
30' Jahić
35' Nogha
45+2' Šimeček
60' Šmiga
44' Anih
48' Dudl
90' Nsunzu
Sestavy
Vágner – Labík, Kričfaluši, Breda, Heppner – Onije, Šubert (79. Toula) – Šmiga (90+3. Tavares), Šimeček (46. Biegon), Nogha (46. F. Dostál) – Singhateh (84. Janda)
Na lavičce: Kolář, Ndiaye
Trenér: Martin Hyský
Melichar – Dudl, Fišl (73. Čejka), Brabec, Jahić – F. Matoušek (73. Jandera), Hušbauer, Dav. Krch (64. Nsunzu), Anih (83. Nkwinga), Vokřínek (83. Antwi) – Nečas
Na lavičce: Babka, Biricz
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Pechanec – Vodrážka, Šafránková • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 417

Komentář

Aktivní úvod domácí Vlašimi přinesl kýžené ovoce hned zkraje utkání. Martin Šubert si šikovně naběhl pro pas za obranu, zpracoval si míč hrudníkem přesně na kopačku a svou ránu z hranice vápna nasměroval nechytatelně do pravé šibenice. O malou chvíli později mohl vedení umocnit Onije, jenže po kličkách v rohu šestnáctky vypálil jen do boční sítě.

Přesně po půlhodině hry si vzali slovo hosté. Nenápadný centr z pravé strany viděl nabíhající Hasan Jahić naprosto přesně a pohotovou hlavičkou vyrovnal. Téměř okamžitě po opětovném výkopu vyrazila Příbram znovu vpřed. Matouškův projektil však skončil na bloku a následná dorážka Aniha zase mimo tři tyče.

Zelenočerní byli rázem na koni a po přesné kombinaci u vápna domácích musel k faulu sáhnout Nogha, jenž stáhl unikajícího Nečase k zemi. Standardní situaci rozehrával Hušbauer, který našel mezeru ve zdi a šikovným podstřelem protáhl gólmana Vágnera.

Po poločasové pauze se Vlašim vrátila jako vyměněná. Naprosto na svého soupeře vlétla a po povedené kombinaci skončila zblokovaná rána domácích těsně na boční síti. To však nemuselo mrzet Alberta Labíka, jenž si posunul míč na osu hřiště a technickým obstřelem překonal brankáře Melichara.

Defenziva Příbrami musela být neustále v permanenci. Po hodině hry předvedli domácí hráči krásnou kombinaci na hranici šestnáctky, z níž nakonec těžil Ebrima Singhateh, který přebral kolmici přímo před Melicharem a pohotově hostujícího gólmana propálil.

Hra vabank se zelenočerným příliš nevyplácela, přes kompaktní obranu soupeře bylo velmi těžké projít a Vlašim těžila z rychlých protiútoků. Janda přebral milimetrový pas za obranu, v souboji jeden na jednoho s hostujícím strážcem svatyně však selhal. To ale domácím nakonec nevadilo. Po povedené druhé půli berou s Příbramí tři body za vítězství 3:1.