19.08.2023 | Josef Janda | Zápas

Táborsko a Vyškov si body rozdělily, obě branky padly po přestávce

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Vyškova remizovali v šestém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Táborska 1:1 a nevyužili prohru Jihlavy s Duklou Praha k posunu na první místo tabulky. Moravané v Táboře díky gólu Idjessiho Metsoka vedli jen necelých deset minut, pak z penalty vyrovnal nejlepší střelec Jihočechů Bojan Dordič. Vyškov tak v aktuálním ligovém pořadí zůstal druhý a Táborsko čtvrté. MFK ještě neprohrál.
57' Dordič (pen)
49' Metsoko
50' Nádvorník (trenér)
17' Mafwenta
29' Coulibaly
51' Štěpánek
71' Vintr
Sestavy
Pastornický – P. Plachý, Novák (46. Tusjak), Koné, Foltyn – Bláha, Sojka (56. J. Mach), Dordić, Varačka (76. Skopec), Kateřiňák (90+2. Javorek) – Šašinka (56. Matoušek)
Na lavičce: Kerl, Zeman
Trenér: Roman Nádvorník
Stejskal – Ilko, Souaré, Coulibaly, Ramathan – F. Štěpánek (68. Vintr), Kanakimana (79. Diallo), Mafwenta, Eneme (88. Lacík) – Metsoko, Bayo
Na lavičce: Borek, Červeň, Němeček, Touré
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Batík – Dohnálek, Žurovec • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 920

Komentář

Utkání mezi Táborskem a Vyškovem začalo z obou stran opatrným fotbalem. Soupeři se do šancí dostávali těžko a pozorné obrany se zaskočit nenechaly. Nepřesnosti na kvalitě směrem dopředu také nepřidaly a hrálo se od vápna k vápnu.

Po jednadvaceti minutách zaváhal Ramanthan na polovině hřiště, kde zbytečně ztratil míč. Šašinka tak mohl vyrazit do brejku. Nakonec chtěl vyzvat k zakončení Sojku, ohrožením branky Vyškova ale nadějná akce neskončila.

Do větší šance se mohli dostat i hosté. Štěpánek našel v 32. minutě přihrávkou mezi obránce Baya, domácí ale ke smůle Vyškova v poslední chvíli poslali míč do bezpečí. Více vzruchu nepřinesl ani závěr poločasu, tudíž šly týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Vstup do druhého poločasu se povedl Vyškovu, který se dostal po čtyřech minutách do vedení. Přízemní centr z levé strany prošel bez povšimnutí přes celé vápno Táborska a Idjessi Yethro Metsoko poslal balon k tyči. Trenér Táborska Roman Nádvorník se hodně rozčiloval a žádal zřejmě odpískání ofsajdu, místo toho však povolal asistent rozhodčího svého kolegu hlavního, který udělil trenérovi Jihočechů žlutou kartu.

Sedm minut po inkasované brance sáhl Nádvorník do sestavy a poslal na hřiště novou posilu Jakuba Matouška. Čerstvý hráč na trávníku hned minutu po svém příchodu do hry vybojoval pro Táborsko penaltu, z které domácí srovnali na 1:1. K pokutovému kopu se postavil nejlepší střelec domácího mužstva Bojan Dordič, jehož nekompromisní rána se otřela o tyč a skončila v síti.

Táborsko bylo po vyrovnání při chuti a nedlouho po gólu na 1:1 zahrozil nebezpečnou střelou opět Dordič. Hra se více otevřela a oproti první půli sledovali fanoušci pohlednější fotbal. Tusjak mohl v 89. minutě rozhodnout, jenže jeho dobrá střela jen těsně minula branku.