25.08.2023 | Štěpán Navrátil | Zápas

Šest gólů v Jihlavě: Vysočina dvakrát dokázala smazat náskok Chrudimi

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy remizovali v sedmém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma s Chrudimí 3:3, přestože prohrávali 0:2 a 2:3. Východočeši v prvním poločase vedli po gólech Ondřeje Kesnera a Davida Hufa, Vysočina před přestávkou srovnala díky brankám Justina Araujo-Wilsona a Lukáše Fily. Ve druhém dějství pak na trefu Jana Závišky odpověděl Filip Vedral. Jihlava bodovala v šestém z dosavadních sedmi zápasů a zůstala průběžně třetí. MFK se v neúplné tabulce posunul na dvanácté místo.
40' Araujo-Wilson
43' Fila
77' Vedral
21' Kesner
29' Huf
60' Záviška
74' Lacko
78' Vedral
29' Řezníček
67' Huf
87' Toml
88' Floder
Sestavy
Soukup – Chytrý, Vedral, Tonbul, Farka – A. Pešek (76. T. Franěk), Lacko – Křehlík (67. Ogiomade), Selnar, Fila – Araujo-Wilson (67. Tall)
Na lavičce: Jágrik, Piško, Svoboda, Tureček
Trenér: David Oulehla
Floder – Kesner, Toml, Skwarczek, Borkovec – Jan Řezníček (73. Bauer), Záviška (90+1. Kutík), F. Novotný, Langhamer – Huf, Látal (68. Vrána)
Na lavičce: Šerák, Kosek, Hájek, Jurčenko
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Adámková – Líkař, Pospíšil • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 667

Komentář

Po menším oťukávání na úvod se slova chopili hosté. Ondřej Kesner si narazil se spoluhráčem na hranici vápna a následnou přesnou střelou z levé strany na zadní tyč otevřel skóre. Za vyrovnáním se mohl hnát osamocený Selnar, jenže mu míč při zpracování na hranici pokutového území uskočil od kopačky.

Po velkém zaváhání v domácí obraně se mohla Chrudim radovat podruhé. Brankář Soukup rozehrával balon na Adama Peška, před nímž se však do přihrávky vyřítil David Huf a pohotovým zakončením zařídil dvoubrankové vedení hostů.

Ještě do konce poločasu se však domácí vzchopili a dokázali vyrovnat. Nejprve se po rohovém kopu Selnara prosadil hlavou Justin Araujo-Wilson. O tři minuty později pak přebral míč na kraji šestnáctky Lukáš Fila, jenž vypálil přesně k pravé tyči Floderovy brány.

Chrudimi vyšel lépe také start druhé půle. Přesně po hodině hry přebral pas od Látala na hranici vápna Jan Záviška, jehož dalekonosná dělovka rozvlnila síť za zády Soukupa už potřetí.

Gólové hody na obou stranách pokračovaly. Vysočina ukázala svou sílu při rozehrávání standardních situací a znovu si pomohla rohovým kopem. Agilní Jakub Selnar tentokrát přesně našel hlavu Filipa Vedrala, jenž vyrovnal na 3:3. V poněkud vyostřeném závěru už branka nepadla, a tak si oba týmy připsaly na konto po bodu.