26.08.2023 | Daniel Fekets | Zápas

Zbrojovka vyhrála potřetí za sebou! Duel s Prostějovem rozhodl Řezníček

Foto: fczbrno.cz
Fotbalisté Zbrojovky Brno v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY znovu zavítali do Olomouce, kde se tentokráte utkali s Prostějovem, který své domácí zápasy hraje na hřišti místního klubu HFK. Stejně jako před necelým měsícem odjíždí Brno z Hané spokojeno, díky brance Jakuba Řezníčka vyhrálo 1:0 a díky třetí výhře v řadě se posunulo na průběžnou čtvrtou příčku soutěže. Prostějov zůstává předposlední.
bez branek
61' Řezníček
69' Bartolomeu
75' Spáčil
81' Gábriš
55' Smejkal
69' Šural
Sestavy
Vejmola – Bartoš (79. Moučka), Gábriš, K. Spáčil, Elbel – P. Jaroň (85. Rolinek), Slaměna, Habusta (85. Schaffartzik), Bartolomeu – Malec, Silný (35. Koudelka)
Na lavičce: Krynskyj, Bolf, Macháček
Trenér: Michal Šmarda
Berkovec – Štěrba, Šural, Endl – Smejkal (64. Potočný), Texl (82. Fousek), Dav. Jambor, Mara (90+3. Hamza), Granečný – Hladík (64. Kronus), Jak. Řezníček (90+3. Koželuh)
Na lavičce: Šiman, Gaszczyk
Trenér: Luděk Klusáček
Rozhodčí: Petřík – Pfeifer, Vyhnanovský • Stadion: Stadion 1.HFK Olomouc • Diváci: 820

Komentář

Na první náznak šance se dlouho čekat nemuselo. V 5. minutě Berkovec vystartoval z brány proti rychlonohému prostějovskému útočníkovi. Brankář Zbrojovky sice počáteční situaci zabránil, ale hned následně se domácí dostali k centru, přičemž Jaroňova hlavička trefila beka stojícího před brankovou čárou.

O patnáct minut později brněnský kanonýr Řezníček po centru ze strany těsně minul bránu a ve 28. minutě po rohovém kopu dokonce trefil tyč. Závěrečná pasáž úvodní půle ale patřila Prostějovu. K první výraznější šanci modrobílých se dostal Slaměna, jehož ránu Berkovec vyrazil nad břevno, krátce před závěrečným hvizdem úvodní části selhal ve stoprocentní příležitosti Malec.

Na začátku druhé půle rozehrál Prostějov rohový kop na krátko. Koudelkův centr propadl až k hranici šestnáctky, odkud nebezpečně zakončoval Jaroň, avšak Berkovec se znovu činil. Krátce po hodině hry se poprvé a naposledy měnilo skóre utkání. Nepřesnou rozehrávku domácích zastavil Endl, jehož následný centr si našel Jakub Řezníček, který jen nastavil nohu a chytře přeloboval brankáře Vejmolu.

Brněnský kapitán o sedm minut později dopravil míč do sítě podruhé, tentokrát ale jeho radost netrvala dlouho, poněvadž se pískal útočný faul. Když v 69. minutě dostali žlutou kartu Bartolomeu se Šuralem, tempo hry už z obou stran opadávalo.

Ještě jednu velkou šanci měl na noze Řezníček, který se zhruba deset minut před koncem rychle otočil okolo Spáčila a přízemní ránu poslal těsně vedle vzdálenější tyče. Závěrečné minuty si už favorit bez problémů hlídal a zápas s Prostějovem zvládl poměrem 1:0.