27.08.2023 | Michal Nussbauer | Zápas

Vlašim vyloupila Žižkov a zůstává neporažena. Rozhodl snajpr Singhateh

Foto: fcsbvlasim.cz (Kristýna Hejnová)
Fotbalisté Žižkova v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na svém trávníku podlehli Vlašimi v poměru 0:1. Po bezbrankovém prvním poločase šli do vedení hosté v 66. minutě, kdy se trefil Ebrima Singhateh. Gambijský útočník se prosadil už pošesté v probíhajícím ročníku, vlašimský celek díky jeho gólu slaví třetí výhru v sezoně a dál zůstává neporažen. Naopak Viktoria nenavázala na výhru z půdy olomoucké rezervy a doma prohrála podruhé v řadě.
bez branek
66' Singhateh
37' Quintero Batioja
49' Muleme
76' Richter
80' Prošek
(po utkání) Kotek
16' Onije
55' Kričfaluši
59' Singhateh
74' Janda
77' Hyský (trenér)
77' Hyský (trenér)
84' Toula
90+5' Breda
Sestavy
Kotek – M. Richter, Březina, Kozojed – Řezáč (66. Finěk), Tregler, Jirásek (66. Sixta), Rosa (87. Štrombach), Muleme – Batioja – Voltr (74. Prošek)
Na lavičce: Borka, Hönig, Petrák
Trenér: Michal Horňák
Vágner – Onije, Breda, Kričfaluši, Heppner – Nogha, Labík – Biegon (88. Tavares) – Šubert (62. Sanneh), Šmiga (62. Toula), Singhateh (90+2. Janda)
Na lavičce: Kolář, Ndiaye, Šimeček
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Kotala – Dresler, Lakomý • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 820

Komentář

Promočený trávník po nočním dešti v prvním dějství svědčil spíše domácí Viktorii, která začala aktivněji. Hned v osmé minutě se pohlednou zasekávačkou za hranicí vápna uvolnil Rosa, jeho jedovatá rána byla ale sražena na rohový kop.

Po půlhodině hry už musel hostující brankář Vágner prokázat, že je v permanenci. Nejprve výstavní robinzonádou vyrazil tvrdou střelu Jiráska z dálky, o pět minut později se zaskvěl včasným vyběhnutím proti Voltrovi. Ten tak ve velmi slušné příležitosti po přihrávce Řezáče selhal. Po následném rohu se dostal k hlavičce i Richter, ale i ten ztroskotal na dobře postaveném Vágnerovi. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

A přestávka jako by vlila Vlašimi novou krev do žil. Krátce po pauze se Šmiga prosadil přes Březinu a svoji pumelicí téměř přelomil břevno, které tak Viktorii zachránilo o téměř jisté branky.

Jenže v 65. minutě už štěstí na straně Žižkova nestálo. Gambijský kanonýr Ebrima Singhateh nádherným individuálním průnikem vyřadil ze hry několik protihráčů, načež napřáhl z poměrně velké vzdálenosti. Jeho tečované zakončení ale zapadlo přesně za tyč, útočník Vlašimi, zapůjčený z pražské Slavie, tak mohl slavit již šestou trefu v probíhající sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

A ta se ukázala nakonec být vítěznou. Žádný závar před Vágnerem totiž domácí radostí neskončil. Nejblíže vyrovnání byl tři minuty před koncem základní hrací doby Richter, jenž si našel Proškův milimetrový centr od praporku, ale v plném běhu zamířil pouze těsně nad horní tyč.

Vlašim tak neodešla poražena ani ze sedmého utkání v sezoně, navíc potřetí v řadě vyhrála. Viktoria bude naopak opět žehrat na neproměněné šance, neboť hlavně v první půli si jich dokázala vytvořit více, než jejich soupeř.