27.08.2023 | Tomáš Secký | Zápas

Táborsko porazilo poslední Varnsdorf a v tabulce mu patří třetí příčka

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Táborska v sedmém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili na hřišti Varnsdorfu 2:0. Skóre otevřel ve 32. minutě Petr Plachý, v závěru přidal pojistku pro hosty střídající Jan Mach. Svěřenci trenéra Nádvorníka tak bodovali v šestém z dosavadních sedmi utkání aktuální ligové sezony a v tabulce se posunuli na třetí místo. Severočeši naopak dál čekají na první výhru a jsou poslední.
bez branek
32' Plachý
82' Mach
27' Stránský
29' Kubista
69' Švanda
48' Dordič
64' Kateřiňák
72' Matoušek
80' Varačka
Sestavy
Pešl – Ambler (69. Omon), Kouřil, Kubista, Švanda – Kříž (46. Dufek), Samko – Osaghae (46. Kosař), Gembický (57. Hodek), Stránský – Rudnytskyy (57. Firbacher)
Na lavičce: Vaňák, Michal
Trenér: Miroslav Holeňák
Pastornický – P. Plachý, Tusjak, Koné, Foltyn – Bláha, Sojka (66. Skopec), Dordić (74. Šašinka), Varačka, Kateřiňák (85. Javorek) – Matoušek (74. J. Mach)
Na lavičce: Kerl, Sylla, Zeman
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Krejsa – Hádek, Mojžíš • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 695

Komentář

Sedmé kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zakončil duel Varnsdorfu s Táborskem. Za deštivého počasí začali lépe hosté, kteří byli od úvodních minut aktivnější a drželi míč častěji na svých kopačkách. První větší šance přišla až po dvaceti minutách hry. Nabídku za obranu dostal Dordič, který se z hranice malého vápna snažil propálit Kouřila s Pešlem, jenže neuspěl.

O dvě minuty později na druhé straně napřáhl Ambler, který chtěl uklidit odražený míč, ale ani jeho pokus se neujal. Hosté šli do vedení po půl hodině hry. Střelu Petra Plachého z velkého úhlu nejdříve tečoval obránce Ambler, poté míč vypadl z rukavic i Pešlovi a skončil v síti.

Varnsdorfský kouč Miroslav Holeňák udělal do druhého poločasu hned dvě změny v sestavě. Ze hřiště odešli Osaghae s Dufkem, do hry šli novic Kosař a Dufek. A hra domácích ožila, jenže chyběla přesnost ve finální přihrávce. Druhé dějství tak moc fotbalové radosti nepřineslo. Hra byla často přerušována nedovolenými zákroky či střídáními.

Táborsko se soustředilo na defenzívu a hrozilo z rychlých protiútoků. Jeden takový proměnilo deset minut před koncem hrací doby. Přízemní centr z pravé strany uklidil do sítě Jan Mach a zvýšil na rozdíl dvou branek. Severočeši v závěru zápasu hráli vabank, ani přes řadu standardních situací si však vyloženou šanci nedokázali vypracovat.