15.09.2023 | Jan Prošek | Zápas

Brno zvítězilo v Jihlavě, trefila se nová tvář v sestavě

Foto: fczbrno.cz
Fotbalisté Jihlavy v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácím Stadionu v Jiráskově ulici podlehli Brnu 0:1. Souboj týmů z našlapané horní poloviny tabulky byl dlouho vyrovnaný, šancí bylo k vidění minimum. Nakonec rozhodla jediná branka, akterou ve druhém poločase vstřelila čerstvá posila Zbrojovky Denis Alijagič.
bez branek
80' Alijagić
32' Vedral
40' Svoboda
56' Svoboda
72' Endl
88' Granečný
Sestavy
Soukup – T. Svoboda, Vedral, Tonbul, Peřina (85. T. Franěk) – Tureček, Lacko – Křehlík (85. Křivánek), Selnar (85. Piško), Fila – Araujo-Wilson (58. Chytrý)
Na lavičce: Mastný, Pešek, Tall
Trenér: David Oulehla
Berkovec – Granečný, Endl, Šural, Koželuh – Fousek (69. Alijagić), Mara (46. Dav. Jambor), Texl (69. Smejkal) – Kronus (90+2. Štěrba), Potočný (85. Martinek) – Jak. Řezníček
Na lavičce: Šiman, Divíšek
Trenér: Luděk Klusáček
Rozhodčí: Batík – Šimáček, Pochylý – Trska • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 991

Komentář

Souboj šesté Jihlavy s pátým Brnem nabídl atraktivní fotbal od úvodního hvizdu. Už ve čtvrté minutě došlo před brankou Zbrojovky k souboji, po kterém se domácí dožadovali odpískání faulu a pokutového kopu. Sudí nechal hru pokračovat. Po čtvrthodině hry se pokoušel probojovat do střelecké pozice Miroslav Křehlík, ale přes hostujícího obránce se k zakončení nedostal.

Po půlhodině hry viděli diváci sérii rohových kopů, která však k vytvoření výraznější šance nevedla. V prvním poločase rozdal hlavní sudí dvě žluté karty. Nejprve ji viděl domácí Filip Vedral, a pak hostující Tomáš Svoboda. 

Do druhého poločasu vstoupily týmy s jedinou změnou. Provedl ji hostující trenér a do hry poslal Davida Jambora za Kamsa Maru. V 55. minutě přišel první výraznější moment utkání. Na polovině hrací plochy Tomáš Svoboda fauloval Potočného, a protože už jednu žlutou kartu měl, uviděl druhou, a tak pro něj utkání předčasně skončilo. 

Zhruba po hodině hry měl obrovskou příležitost hostující kapitán, Řezníček sice gólmana překonal, ale míč z brankové čáry odehrál Emir Tonbul. K souboji Soukupa a Řezníčka došlo také v 77. minutě, i tentokrát byl domácí brankář úspěšnější.

O jedinou branku utkání se postaral o dvě minuty později Denis Alijagič, který těžil z přihrávky Tomáše Smejkala. Oslabený domácí celek už v závěru zápasu nedokázal výrazněji ohrozit branku, a tak si Zbrojovka odváží z Jihlavy body za těsnou výhru 1:0.