16.09.2023 | Roman Zajíček | Zápas

Vlašim zůstává neporažena, v Líšni remizovala

Foto: fcsbvlasim.cz
Fotbalisté Vlašimi i nadále hledají ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE přemožitele. V rámci devátého kola v Líšni remizovali 2:2. Marvany poslal do vedení krátce před půlhodinou hry Adrián Čermák. Ještě do přestávky však vyrovnal dvacetiletý Gambijec Ebrima Singhateh. Vedení na stranu týmu Martina Hyského překlopil v 76. minutě Daniel Šmiga, v 88. minutě se ale znovu dostal do akce Čermák a z pokutového kopu rozdělil body mezi oba týmy.
28' Čermák
88' Čermák (pen)
44' Singhateh
76' Šmiga
60' Otrísal
80' Jeřábek
84' Sokol
38' Singhateh
56' Nogha
Sestavy
Veselý – Otrísal, M. Jeřábek, Joković, Lutonský – Čermák – Polášek (77. Vlasák), Aldin (64. Matocha), Machalík (90.+1 Mionić), Sokol – Vandas (64. Tauš)
Na lavičce: Marek, Mezera, Pašek
Trenér: Petr Maléř
Vágner – Onije, Kričfaluši, Breda, Sanneh (77. Musil) – Labík, Nogha – Šubert (90.+1 Tavares), Singhateh, Šmiga (77. Toula) – Biegon (46. Lacík)
Na lavičce: Kolář, Janda, Šimeček
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Kvítek – Machač, M. Novák • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 658

Komentář

Pokud přišli fanoušci zápasu mezi Líšní a Vlašimí s mírným patnáctiminutovým zpožděním, o nic zásadního nepřišli. Pak se ale začaly dít věci a obě mužstva servírovala fandům velmi chutné menu. Po sérii pěti rohů byl nejblíže brance v 15. minutě Vandas, ale po jeho hlavičce zamířil míč těsně nad. Na druhé straně líšeňská obrana totálně zaspala a nechala běžet na bránu samotného Singhateha, toho ale Veselý tváří v tvář vyčapal.

Šance střídala šanci, ve 24. minutě se po pravé straně prohnal Polášek a chtěl obstřelit Vágnera v bráně, trefil však pouze břevno. A branková konstrukce o minutu později zvonila i na opačné straně. Bredovu pobídku málem využil Singhateh, avšak od jeho hlavy míč šel do břevna a následně na brankovou čáru. Gólu se publikum dočkalo ve 28. minutě,  Adrián Čermák si vzal na starost standardní situaci a krásnou střelou z dvaadvaceti metrů poslal míč pod Vágnerovo břevno – 1:0. 

Tentýž hráč dostal o deset minut později k dispozici znovu trestný kop z podstatně větší vzdálenosti. K překvapení všech se málem radoval z druhého gólu, tentokrát byl proti strážce vlašimské svatyně, jenž konečky prstů míč vyškrábl nad. Výborný první poločas vygradoval závěrečným tlakem Středočechů, kteří se dočkali ve 44. minutě kýžené vyrovnávací trefy. Odražený míč od tyče poslal pohotově do sítě Ebrima Singhateh a ve své třetí tutovce tentokrát neselhal – 1:1. 

Ve druhém poločase se oba týmy snažily soustředit především na pevnou defenzivu, žádný den otevřených dveří se jako v prvním poločase nekonal. O něco nebezpečnější byla Vlašim, která zahrozila po hodině hry. Labíkovu dělovku z malého vápna Veselý senzačním zákrokem vytáhl mimo tři tyče, následnou dorážku Lacíka už řešit nemusel, poněvadž jeho pokus šel nad. Vlašim neustále přikládala polínka pod kotel a v 76. minutě se dočkala obratu v utkání.  Daniel Šmiga sice minutu předtím dvakrát hlavičkou neuspěl, potřetí mu to ale už vyšlo. Singhatehův pas usměrnil přesně na zadní tyč – 1:2. 

Marvani v závěru mačkali poslední zbytky sil a minutu před koncem přišlo důležité vyrovnání. Nogha zahrál ve vápně rukou a rozhodčí Kvítek neváhal ani vteřinu. Na penaltový puntík se postavil Adrián Čermák a stal se hrdinou Líšně, když umístil míč přesně k levé tyči – 2:2. Vágner sice směr vystihl, ale zakročit nedokázal. A tak se urodila zřejmě zasloužená dělba bodů. Přičemž bod určitě berou všemi deseti především Líšeňští.