16.09.2023 | Milan Huppert | Zápas

Rezerva Sigmy má třetí výhru v řadě, vyhrála v Kroměříži

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté olomouckého béčka v rámci 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli v Kroměříži 2:1. Hosté se v obou případech trefili po skvělých signálech z rohových kopů. Skóre zápasu otevřel již ve třetí minutě Jiří Spáčil. Druhou branku Sigmy pak přidal krátce po změně stran Jáchym Šíp. V 72. minutě přišla zápletka díky vlastnímu gólu, hosté ale podruhé už neinkasovali a třetí výhra v řadě je vyhoupla na deváté místo tabulky, nováček z Kroměříže je desátý.
72' Jaja (vl)
3' Spáčil
49' Šíp
62' Matoušek
86' Červenka
28' Slavíček
34' Mikulenka
40' Vepřek
Sestavy
J. Dostál – T. Matoušek, Zavadil, Tiahlo, Jeleček (54. P. Červenka) – Houser (54. Chwaszcz), Cupák – M. Jaroň (64. Chukwudi), Kudela (64. Hrdlička), Fulnek (81. Stoklásek) – Dočkal
Na lavičce: Gergela, Oulehla
Trenér: Bronislav Červenka
Digaňa – Slavíček, Bednár (70. Jaja), Vepřek, F. Uriča – J. Spáčil, Langer – Přichystal (87. A. Uriča), Mikulenka, Šíp (76. Moses) – Fiala (87. Muritala)
Na lavičce: Koutný, Coufal, Fabiánek
Trenér: Tomáš Janotka
Rozhodčí: Trska – Mokrusch, Šafránková • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 947

Komentář

Rezerva olomoucké Sigmy vletěla do zápasu s velkou vervou a odměnou jí byl brzký gól. K úspěchu vedl skvěle provedený signál z rohového kopu, kdy se od osobního strážce odpoutal Jiří Spáčil a sběhl si na přední tyč, kam dostal ideální střílený pas do nohy a zakončením z prvního doteku k levé tyči otevřel skóre střetnutí. Gólman Dostál si na míč sáhl, mimo tři tyče jej ale vytěsnit nedokázal.

Rozhozená Hanácká Slavia kupila jednu chybu v rozehrávce za druhou, přičemž pořádně litovat mohla ve 29. minutě, kdy Přichystal v situaci tří proti dvěma posunul balón doleva na Mikulenku, jemuž v poslední chvíli zabránil ve střele z ideální palebné pozice skluzující obránce.

Po půl hodině hry jako kdyby se v kroměřížských fotbalistech něco zlomilo, na trávníku najednou dominovali. Kýženého srovnání se však do poločasového hvizdu navzdory velké snaze nedočkali. Hlavní postavou většiny akcí domácích byl Marek Jaroň. Poprvé nezvládl uvnitř vápna těžké zpracování, podruhé nabíhal na střílený centr Jelečka, avšak balón nedokázal píchnout za brankovou čáru, a potřetí sám vyslal povedený střílený centr z pravého křídla, ale jak Dočkal, tak ani na zadní tyči Fulnek na kulatý nesmysl o kousek nedosáhli.

Perfektně sehrané signály z rohového kopu byly klíčem k olomouckému úspěchu. Ve 49. minutě si přetažený centr od praporku našel Jáchym Šíp , jenž z voleje vystřelil do přehuštěného prostoru, ten jím propadl a míč potom doputoval až za záda překvapeného Dostála.

Domácí mužstvo druhý inkasovaný gól nepoložil a nulu v kolonce vstřelených gólů konečně zlomili v 72. minutě, kdy centr Chukwudiho zprava smolně nasměroval za záda vlastního brankáře střídající David Lawrence Jaja. O pouhé tři minuty později znovu rozvlnil síť kroměřížský žolík Stanley Chukwudi, srovnávací trefa ovšem neplatila pro ofsajd. Ve zbylém průběhu si Hanácká Slavia vypracovala ještě jednu příležitost v samotném závěru, Červenkovu střelu z voleje Chwaszcz hlavou tečoval o kousek nad břevno.

Janotkova družina pokračuje i po reprezentační přestávce na vítězné vlně, potřetí v řadě vyhrála výsledkem 2:1 a v tabulce si polepšila na deváté místo právě před Kroměříž, jež v tabulce figuruje na desáté příčce.