23.09.2023 | Pavel Budař | Zápas

Vlašim je i nadále neporažena! S Opavou remizovala 1:1

Foto: Kristyna Hejnova
Fotbalisté Vlašimi v rámci 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali na domácím hřišti s Opavou 1:1. Hosty poslal do vedení v šestnácté minutě utkání Filip Blecha. Hyského svěřenci se však nevzdali a odměnou jim bylo vyrovnání Martina Šuberta z osmašedesáté minuty. Vlašim zůstává i nadále neporažena a v tabulce jí patří čtvrtá příčka, Opava je průběžně šestá.
68' Šubert
16' Blecha
45+4' Labík
45+4' Nogha
64' Musil
45+2' Helebrand
45+4' Rezek
64' Málek
86' Omale
Sestavy
Vágner – Lacík (75. Badu Dankwah), Heppner, Sanneh, Šubert, Breda, Šmiga (75. Biegon), Singhateh, Nogha, Labík, Kričfaluši
Na lavičce: Tichý, Kulhánek, Musil, Pernica, Toula
Trenér: Martin Hyský
A. Richter – Kopečný, Janoščín, Helebrand, Hýbl – Blecha, Omale, Málek (88. Kadlec), Ondráček (77. Rataj), Rezek (59. Ščudla) – Vaněček (59. Marzuq)
Na lavičce: Číž, Vincour, Velička
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Bělák – Podaný, Líkař • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 460

Komentář

Velmi vyrovnaný zápas otevřel v 16. minutě bývalý hráč Vlašimi Filip Blecha. Ten si našel krásnou přízemní přihrávku od rohového praporku a na hraně vápna z prvního dotyku vypálil. Jeho rána na zadní tyč překonala brankáře Vágnera a Blecha tak poslal svůj tým do vedení.

Vlašim po inkasované brance začala hrát o něco ofenzivněji. Ve 27. minutě si na zadní tyči našel míč Lacík, ale velmi dobrou pozici pro střelu prováhal a nakonec ani nedokázal ohrozit bránu. Ve 45. minutě měla Vlašim největší šanci v zápase, Lacík našel nadýchaným centrem na zadní tyči Singhateha, který prudkou hlavičkou ohrozil bránu Opavy. Brankář Richter však předvedl velmi dobré reflexy a prudkou střelu vyrazil nad břevno na rohový kop.

Ve druhém poločase se odehrávala hra převážně ve středu hřiště. Ovšem v 69. minutě si našel centr z levé strany Martin Šubert a jemnou tečí dostal míč za záda Richtera. V 87. minutě mohl rozhodnout zápas Velička, ale po centru Rataje nedokázal nasměrovat svojí hlavičku mezi tři tyče.

Oba týmy si tak nakonec rozdělily body mezi sebe. Vlašim zůstává i nadále neporažena a je průběžně čtvrtá. Hosté z Opavy jsou na šesté příčce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.