23.09.2023 | Roman Zajíček | Zápas

Pětizápasovou sérii výher Zbrojovky ukončil Vyškov

Foto: fczbrno.cz
Fotbalisté brněnské Zbrojovky přišli v rámci 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY o pětizápasovou sérii výher, když na domácím hřišti nestačili Vyškovu 0:1. O jedinou branku utkání se postaral v osmnácté minutě Filip Štěpánek, pro něhož to byl druhý zásah v probíhajícím ročníku. Hosté z Vyškova se udrželi na čele soutěže, Zbrojovka je třetí.
bez branek
18' Štěpánek
bez karet
73' Mafwenta
83' Souaré
85' Lahodný
Sestavy
Berkovec – Granečný, Šural (11. Hamza), Štěrba (70. Toman), Koželuh – Mara (89. Martinek), Dav. Jambor – Kronus (46. Alijagić), Potočný, Smejkal (70. Hellebrand) – Jak. Řezníček
Na lavičce: Šiman, Fousek
Trenér: Luděk Klusáček
Stejskal – Ilko, Mafwenta (90. Coulibaly), Ramathan, F. Štěpánek – Eneme, Falta (70. Metsoko) – Kanakimana (89. Kamara), Souaré, Bayo – Diallo (70. Lahodný)
Na lavičce: Borek, Červeň, Němeček
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Hocek – Leška, Slavíček • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 4718

Komentář

Kdo čekal atraktivní podívanou ve šlágru dvou nejlepších týmů druhé ligy, musel se v prvním poločase pořádně nudit. Téměř 5000 fanoušků mohlo rozehřát pouze sluníčko, neboť se hrál oboustranně nezáživný fotbal s minimem šancí. Více ze hry měli hosté z Vyškova, kteří zahrozili ve 2. minutě po chybě Šurala, Bayo ale na Berkovce nevyzrál. Následně Kanakimana utekl po pravé straně a servíroval míč na penaltu znovu Bayovi, ten ale nezakončil přesně.

To v 18. minutě se už míč třepetal v síti. Někdejší hráč Zbrojovky Šimon Falta poslal krásný centr do vápna, k hlavičce dostal neobsazený Filip Štěpánek a jeho přesný pokus zapadl do Berkovcovy brány – 0:1. Zbrojovka v prvním poločase Stejskala příliš nezaměstnala, navíc k její rozsáhlé marodce přibyl i Jakub Šural, kterého musel nahradit mladý Hamza. Nejvíc aktivní byl kapitán Řezníček, ale jeho jediný pokus neskončil mezi tyčemi. 

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém poločase. Vyškov byl stále aktivnější, držel míč na kopačkách a diktoval tempo hry. A měl také slušné šance, Kanakimana nastartoval své rychlé nohy a obránci Zbrojovky mu vůbec nestačili. Vypálil na přední tyč a Berkovec musel předvést pohotový zákrok. Zaskvět se musel i o pár chvil později, Amidou Diallo svou tvrdou ránu schoval za obránce, brněnský brankář vytáhl míč do bezpečí. 

Zbrojovce to vůbec nešlo, sice se už zdálo, že se bude radovat z vyrovnání po šanci Řezníčka, ale pískal se ofsajd. Neuspěl ani Koželuhův centr na střídajícího Alijagiče, který míč netrefil ideálně. Hra se často kouskovala, na obou stranách byly k vidění tvrdé souboje a lékaři obou týmů byli v neustálé permanenci. K vidění byl tak bojovný fotbal bez výraznějších příležitostí. Brňané si sice v závěru vytvořili mírný tlak, ale žádnou vyloženě tutovku si nevypracovali. Během utkání nevystřelili domácí ani jednu přímou střelu na Stejskala a není třeba dodávat, že tak zaslouženě prohráli 0:1.