29.09.2023 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 11. kola: Vyškov pocestuje do Varnsdorfu, Opava s Brnem si střihnou odvetu

Foto: sfc.cz
Fotbalisté Vyškova budou chtít přidat třetí výhru v řadě, v nedělním utkání 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se střetnou s posledním Varnsdorfem. Druhá Dukla Praha zamíří v pondělí na hřiště olomoucké rezervy, třetí Brno čeká v sobotu druhý zápas proti Opavě v krátkém časovém sledu. Ve Slezsku nastoupilo už ve středu, kdy zde vypadlo z poháru.

Vyškov po vítězství nad Brnem v minulém kole odskočil Zbrojovce v tabulce na čtyřbodový rozdíl. Na čele má stále náskok tří bodů, Dukla totiž porazila Kroměříž a posunula se z třetího místa na druhé. Pražané si prohodili pozice s Brnem, které v průběžném soutěžním pořadí naopak o příčku kleslo.

Vyškovský lídr se v neděli (16:00) představí na hřišti šestnáctého Varnsdorfu, který v první třetině základní části F:NL ani jednou nevyhrál a získal pouze čtyři body za remízy. Severočeši neuspěli ani v duelu předposledního s posledním, v němž podlehli Prostějovu.

Zbrojovka, která padla po pěti vítězstvích a po třech utkáních inkasovala, zamíří v sobotu (16:00) na půdu šesté Opavy. Brňané mají navzdory prohře s Vyškovem stále nejlepší aktuální formu v soutěži. Slezský FC zase bodoval ve čtyřech z posledních pěti střetnutí, v předchozím domácím zápase si poradil s Duklou.

Opava hostí Jihomoravany podruhé během pár dní. Ve středu se oba týmy utkaly v rámci třetího kola MOL Cupu a svěřenci Miloslava Brožka zdolali Zbrojovku 3:2. „Očekávám daleko motivovanější a silnější Brno. Aktuálně je pro něj určitě prioritou sobotní zápas, je hlavním favoritem soutěže. Rozhodně k nám nepřijeli prohrát dvakrát za sebou,“ řekl Brožek na tiskové konferenci po pohárovém duelu.

„Díval jsem se na to tak, že pokud zvládneme pohárové utkání, budeme ještě lépe připraveni na to sobotní. Věřím, že to bude výborný zápas FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Uděláme maximum, abychom doma byli úspěšní a získali body,“ prohlásil opavský trenér.

Dukla vycestuje k pondělní dohrávce (17:30) na Hanou, kde narazí na Olomouc B. „Vojáci“ před týdnem ukončili sérii tří zápasů, ve kterých nedokázali skórovat. Proti nováčkovi z Kroměříže se prosadili třikrát. Sigmě naopak po třech kolech skončila série vítězství. V prvním ze dvou domácích utkání v řadě nestačila na Líšeň.

Program 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jinak otevře páteční souboj deváté Příbrami a jedenácté Chrudimi (18:00). V sobotu začnou ve stejný čas jako zápas v Opavě také měření sil sedmé Líšně proti pátému Táborsku a třinácté Kroměříže proti čtvrté Vlašimi.

V neděli od 10:15 ještě nastoupí desátý Žižkov proti čtrnácté Spartě B a osmá Jihlava proti patnáctému Prostějovu (17:00). „Stále se v tabulce chceme dívat směrem vzhůru, tudíž proti Prostějovu chceme vyhrát. Stejně jako před každým duelem nesmírně vyrovnané a hodně nevyzpytatelné FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kde každý může porazit každého. Zvlášť, když nám bodové zisky v posledních kolech těsně unikají,“ uvedl pro klubový web kouč Jihlavy David Oulehla.

„Věřím, že se na soupeře, o němž máme dost informací, dobře připravíme a tým správně vyladíme. Hlavně musíme být kvalitnější v ofenzívě a prosadit se brankově,“ dodal. 

Všechny zápasy FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY můžete tradičně sledovat na webech sázkové kanceláře Fortuna a sporttotal.cz. Pondělní duel mezi Olomoucí B a Duklou odvysílá živě také Česká televize.