29.09.2023 | Jan Šimek | Zápas

Třetí výhra v řadě! Rozjetá Příbram porazila Chrudim, v závěru rozhodl Anih

Foto: Jan Vostrý (fkpribram.cz)
Fotbalisté Příbrami v předehrávce 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Chrudim v poměru 2:1. Domácí poslal po necelé půlhodině hry do vedení Vinny Loic Nkwinga, hosté sice stihli ještě před koncem první půle srovnat poté, co skóroval Michal Skwarczek. Rozuzlení zápasu přišlo v 79. minutě, kdy Emmanuel Anih přesnou hlavičkou vrátil domácím těsný náskok, který Středočeši uhájili a zapsali třetí vítězství v řadě. Naopak chrudimský celek padl poprvé po sérii pěti utkání bez porážky.
29' Nkwinga
79' Anih
38' Skwarczek
85' Anih
89' Hušbauer
90' Andronikou
1' Míka
Sestavy
Melichar – Fišl, Jahić, Antwi, Vokřínek – Hušbauer – Dudl (73. Dav. Krch), Švestka (88. Brabec), Nkwinga (88. F. Matoušek), Nečas (63. Anih) – Jandera (63. Andronikou)
Na lavičce: Babka, Nsunzu
Trenér: Karel Krejčí
Floder – Borkovec (89. Hájek), Míka, Toml, Skwarczek – Jan Řezníček – Záviška, Langhamer (84. Jurčenko), F. Novotný, D. Látal (46. Kosek) – Huf
Na lavičce: Šerák, Kesner, Kutík, Bauer
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Trska – Mokrusch, Cichra • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 758

Komentář

Do utkání lépe vstoupili domácí fotbalisté, kteří měli převahu, ale dlouho se ne a ne dostat do vyložené šance. Dění Na Litavce rozčísl po dvaceti minutách hry příbramský kapitán Hušbauer, jenž natáhl zpoza šestnáctky, jeho rána levačkou ovšem skončila vedle hostující brány.

Středočechy to ale dlouho mrzet nemuselo. Krátce nato totiž předvedli rychlý brejk, na jehož konci byl Vinny Loic Nkwinga, který prostřelil Flodera, a domácí vedli. V závěru první půle ovšem udeřilo na opačné straně, když Michal Skwarczek proměnil vůbec první střelu hostujícího celku na bránu ve vyrovnávací gól.

Po změně stran příbramské mužstvo ještě zvýšilo své ofenzivní snažení, ale dlouho bez kýženého gólového efektu. Naopak Melichar se musel činit při velké šanci hostujícího týmu, pak se ovšem mohl se svými spoluhráči radovat. Na centr Antwiho si naskočil Emmanuel Anih a přesnou hlavičkou vrátil domácím vedení – 2:1.

Celek pod vedením Karla Krejčího mohl svůj těsný náskok ještě navýšit, ale Krcha v nastavení vychytal chrudimský brankář Floder. Příbram tak ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE zvítězila potřetí v řadě, zato hosté přišli o šňůru pěti zápasů ve F:NL bez porážky. Padli poprvé od 12. srpna, kdy podlehli Zbrojovce.