05.10.2023 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Rudnytskyy hraje fér. Zareagoval na problémy soupeře a přerušil rodící se šanci

Foto: Tomáš Secký
Charakter a respekt k protihráči ukázal v nedělním utkání 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Pavlo Rudnytskyy. Zkušený ukrajinský fotbalista ve službách Varnsdorfu mohl dost možná proti Vyškovu poslat svůj tým do vedení. Všiml si ale, že obránce Moravanů Souarého po souboji s ním „chytila“ křeč a nemůže pokračovat ve hře, proto míč odkopl do zámezí.

„Velmi si vážíme počínání domácího matadora, který místo postupu do vyložené brankové příležitosti prokázal duch fair play,“ napsal vyškovský klub k Rudnytskyyho činu na svůj web. „Jsme si vědomi, že chování Rudnytskyyho není v dnešní společnosti a v dnešním fotbale samozřejmostí, a o to více si vážíme jeho činu. A touto formou vzkazujeme velké poděkování za celý klub MFK Vyškov,“ vzkázal varnsdorfskému hráči.

K inkriminované situaci došlo ve 14. minutě nedělního zápasu. Rudnytskyy, který ve Varnsdorfu působí nepřetržitě od roku 2010, vyhrál souboj s vyškovským obráncem Cheickem Souarém a podél brankové čáry mohl postupovat k brance hostů. Souaré ale dostal křeče a sesunul se na trávník. Pětatřicetiletý záložník Severočechů se v okamžiku zastavil a balon kousek od pokutového území poslal do autu.

66' Samko
72' Kouřil (vl)
62' Samko
76' Zálešák
42' Bayo
81' Ilko
90+2' Němeček
Sestavy
Vaňák – Ambler (82. Švanda), Kouřil, Kubista, Zálešák – Osaghae, Kříž (70. Omon) – Gembický (70. Michal), Kosař (60. Samko), Rudnytskyy (60. Dufek) – Firbacher
Na lavičce: Pešl, Hodek
Trenér: Miroslav Holeňák
Stejskal – Ilko, Lahodný (46. Falta), Ramathan, F. Štěpánek – Eneme, Metsoko – Kanakimana, Souaré (18. Němeček), Bayo – Diallo (65. Vintr)
Na lavičce: Borek, Červeň, Coulibaly, Kamara
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Kotala – Kříž, Bureš • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 525