20.10.2023 | Klára Bártková | Zápas

Vyškov vede ligu již o sedm bodů! V Jihlavě rozhodla jediná branka

Foto: Zuzana Javůrková
V prvním utkání po reprezentační přestávce vyzvala Jihlava vedoucí Vyškov, který chtěl potvrdit formu. V souboji 13. kola byl k vidění vyrovnaný souboj, který rozhodla jediná trefa Idjessiho Metsoka ze 75. minuty. Vyškov zvítězil na půdě Vysočiny nejtěsnějším možným výsledkem 1:0 a na druhou Duklu má v současné době náskok již sedmi bodů!
bez branek
75' Metsoko
33' Franěk
37' Lahodný
Sestavy
Mastný – Svoboda, Vedral, Piško, Farka – Tureček (83. Shudeiwa), Pešek – Selnar (60. Ogiomade), Lacko, Franěk (90. Chytrý) – Tall (60. Fila)
Na lavičce: Soukup, Sládek, Vítek
Trenér: David Oulehla
Stejskal – Ilko, Štěpánek, Sylla, Němeček (76. Kamara) – Eneme (89. Červeň), Mafwenta – Kanakimana (60. Souaré), Lahodný (60. Vintr), Diallo – Metsoko (89. Coulibaly)
Na lavičce: Borek, Klimeš
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Machálek – Arnošt, Šafránková – Bělák • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 527

Komentář

Už zkraje čtvrté minuty prošli domácí poprvé hodně blízko k šestnáctce, nicméně nakonec z toho nic nebylo, jelikož do této akce se přimotal sudí. O něco později se do dobré pozice dostal jihlavský Selnar, který se prosmýkl až do vápna, jenže jeho přihrávku nikdo nezachytil. O něco více se však na balónu držel Vyškov, po jehož rohovém kopu se sice balón snášel do vápna, kde zasáhl domácí kapitán Vedral. 

Rozhodčí rozdal i dvě žluté karty, jednu si vysloužil domácí Franěk, tu druhou obdržel hostující Lahodný. Vyškov pak šel po nepřesné rozehrávce domácích do rychlého protiútoku, ale Bienvenue Kanakimana branku minul. Ještě v závěru první půle zahrávali domácí standardní situaci, nicméně Selnar trefil jen připravenou zeď.

Na začátku druhého poločasu běžel Mame Tall až do vápna, jenže balón mu utekl do zámezí. Jihlavský Tureček to pak zkusil z velké dálky, ale ani tento pokus mezi tři tyče nezamířil. Skóre se měnilo až v 75. minutě, kdy padla jediná branka utkání, o kterou se postarali hráči hostujícího celku. Osamocený Idjessi Metsoko nezaváhal a balón z vápna poslal do brány. 

Zanedlouho se sice Vysočina pokusila odpovědět, nicméně gólman Vyškova na poslední chvíli zakončení Lacka vyrazil. Domácí ještě předvedli několik dobrých šancí, ale žádná z nich v bráně neskončila.