21.10.2023 | Marek Janoš | Zápas

Dukla zvítězila nad Chrudimí a stíhá první Vyškov

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté Dukly ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Chrudimí1:0. V úvodním poločase měl největší šanci vstřelit domácí Moulis, ale narazil na gólmana Flodera. Naopak po pauze hrozili hosté, ale ani Míka ani Huf míč do sítě nedostali. Rozhodla tak branka Davida Kozla ze 77. minuty, střela zpoza vápna skončila v síti. Dukla se drží na druhém místě tabulky o čtyři body za Vyškovem.
77' Kozel
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Šťovíček – Ullman (46. Špatenka), Hašek, Peterka, Ludvíček – Moulis (72. Douděra), Kozel, Barac (90+1. M. Červenka), Šebrle (79. J. Jeřábek) – Matějka, Zeronik (46. Vondrášek)
Na lavičce: Rada, Hrubeš
Trenér: Petr Rada
Floder – Borkovec (84. Kutík), Míka, Toml, F. Novotný – Skwarczek, Jan Řezníček – Záviška (74. D. Látal), Langhamer, Kosek (84. Hájek) – Huf
Na lavičce: Šerák, Bauer, Jurčenko
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Kotala – Bureš, Mikeska • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 925

Komentář

Dukla začala v utkání aktivně a na svého soupeře nastoupila, nicméně Chrudim také chtěla hrát fotbal, a tak byl počátek zápasu velice atraktivní. První šanci měli nicméně domácí, když po přistrčení Matějky pálil z úhlu Moulis a Floder se musel předvést pohotovým zákrokem.

Pražané hráli více s míčem, ale hosté byli zase přímočařejší směrem na bránu. Více šancí ovšem k vidění v první půli nebylo. Po přestávce se hned pokusil o zakončení Míka, ale z malého vápna mířil mimo branku. Sympatické bylo, že se obě strany snažily o stržení zápasu na svou stranu.

Nejblíže gólu byli Chrudimští, když se Huf po hodině a několika minutách hry dostal ke střele a trefil tyč Šťovíčkovy brány. Právě někdy v těchto momentech se zápas lámal, protože nakonec se z gólu radovala Dukla.

Za vápnem ke střele natáhl David Kozel a překonal bezmocného brankáře Flodera. Dukla hrála velice zodpovědně a zápas dohrála poměrně zkušeně, navíc ještě mohla zvýšit své vedení, když v nastaveném čase táhli protiútok Červenka s Haškem, ale jejich akce skončila nepřesností.