21.10.2023 | Marek Janoš | Zápas

Líšeň i díky hattricku Vandase zdolala béčko Sparty

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Líšně ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad béčkem Sparty 4:2. Utkání po první půli vypadalo daleko jednoznačněji, protože Jihomoravané vedli již 3:0 díky hattricku Vandase. Ten proměnil penaltu a dal i dva góly ze hry. Jenže Pražané se vrátili do hry po přestávce, když se prosadil Rus a po něm Penxa. Pojistku vítězství Brněnských dal v nastaveném čase Matocha.
10' Vandas (pen)
22' Vandas
29' Vandas
90+5' Matocha
60' Rus
62' Penxa
56' Lutonský
58' Sokol
72' Vajner
80' Vandas
90+3' Raab
90+5' Matocha
39' Penxa
52' Kaštánek
Sestavy
Vajner – Otrísal, M. Jeřábek, Lutonský – Mionić (73. Aldin), Matocha, Sokol (73. Jokovič), Machalík, Pašek – Vlasák (90. Mezera), Vandas (81. Raab)
Na lavičce: Veselý, Svoboda, Tauš
Trenér: Petr Maléř
Surovčík (8. Nalezinek) – Mokrovics (87. O. Novotný), Váňa (46. Hodouš), Večerka, Penxa – Ševínský, Lilling, Holoubek (46. Kaštánek), Horák – Rus, Goljan (38. Hranoš)
Na lavičce: Šilhart, Tošnar
Trenér: Petr Janoušek
Rozhodčí: Batík – Matoušek, Pochylý • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 529

Komentář

Utkání začalo dramaticky, když už ve 3. minutě došlo ke střetu hostujícího brankáře s domácím útočníkem ve vápně a rozhodčí na řídil penaltu. Tu ovšem proměnil domácí Pavel Vandas až v 10. minutě kvůli průtahům s ošetřováním otřesených hráčů po střetu. Líšeň šla rychle do vedení 2:0, když si opět Pavel Vandas naběhl na přihrávku zprava a poslal míč do sítě.

Vynikající úvodní půlhodinu domácí střelec završil svým třetím gólem v zápase, když dostal míč do velkého vápna a přízemní střelou překonal brankáře Nalezinka. Vandas mohl dokonce přidat o dvě minuty později čtvrtý gól, ale hostující gólman jeho pokus vytěsnil na roh.

Co se po prvním poločase jevilo jako jasná záležitost pro domácí, se ve druhé půli zvrhlo v nečekané drama. Po necelé hodině dostala penaltu také Sparta a i když Daniel Rud nejdřív brankáře nepřekonal, hlavou se mu povedlo brankáře překonat. O dvě minuty později snížil na rozdíl jednoho gólu Lukáš Penxa. 

Obrana Líšně se ale následně zkonsolidovala a už nepřipustila větší šance, kterým by musel brankář Vajner čelit. Naopak pojistku na vítězství Brna přidal v nastavení Marek Matocha.