21.10.2023 | Marek Janoš | Zápas

Kroměříž podlehla Varnsdorfu 1:2

Foto: hanackaslavia.cz
Fotbalisté Kroměříže ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma Varnsdorfu 1:2. Gólů se přítomní diváci dočkali až po přestávce. Hosty poslal do vedení Rudnytskyy, ale domácí odpověděli gólem Dočkala. Nakonec ovšem slavili hosté, když rozhodl o jejich vítězství Zálešák.
64' Dočkal
48' Rudnytskyy
78' Zálešák
54' Jaroň
60' Matoušek
62' Zavadil
68' Cupák
17' Firbacher
39' Zálešák
Sestavy
J. Dostál – Oulehla (56. T. Matoušek), Zavadil, Tiahlo, Stoklásek (78. Vyhlíd) – Cupák, Houser (78. Gonçalves) – M. Jaroň (56. Chukwudi), Kudela, Hrdlička – Chwaszcz (56. Dočkal)
Na lavičce: Gergela, Surynek
Trenér: Bronislav Červenka
Vaňák – Ambler (90. Dufek), Kubista, Kouřil, Kosař (60. Stránský) – Zálešák, Osaghae – Kříž (90. Podzimek), Rudnytskyy (69. Gembický), Švanda – Firbacher (46. Hodek)
Na lavičce: Pešl, Michal
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Ulrich – Slavíček, Mojžíš • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 637

Komentář

Úvodní poločas nabídl velice bojovné utkání z obou stran. Hrálo se hodně mezi šestnáctkami a týmy si navzájem nedarovaly ani centimetr prostoru. Fyzicky náročný zápas tak v první půli nenabídl mnoho šancí. Ohrozit brankáře se pokusil hostující Rudnytskyy, ale mířil hodně mimo. 

K vidění bylo několik rohových kopů i standardních situací, ale ani z jedné se nezrodila výraznější branková příležitost. Druhý zápas začal daleko nadějněji. Kapitán hostů Pavlo Rudnytskyy dobře mířenou ranou do šibenice poslal hosty do vedení. 

Stejný hráč mohl přidat druhou branku po necelé hodině hry, když ze standardky poslal míč rovnou směrem na bránu, ale přece jen mu kousek ke gólu chyběl. Domácí Slavia třikrát prostřídala a o necelých deset minut později nato vyrovnala. Jakub Dočkal se ukázal jako správný žolík a střelou k pravé tyči srovnal skóre na 1:1. 

Rozhodnutí tak přišlo v 77. minutě, kdy se podruhé v utkání radovali hosté. Standardku domácí brankář Dostál vyrazil, ale jen k Romanu Zálešákovi, který dotlačil míč do sítě. Kroměříž si nevytvořila žádnou velkou šanci na vyrovnání, a tak doma podlehla Varnsdorfu 1:2.