22.10.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Rezerva Olomouce si brankou Fialy poradila s Vlašimí a zastavila sérii proher

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté B-týmu Olomouce ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zdolali Vlašim 1:0. O jediný gól zápasu na Hané se v závěru prvního poločasu postaral Jan Fiala. Sigma díky tomu zvítězila po třech porážkách a v tabulce se posunula na třinácté místo. Středočeši venku podruhé za sebou nebodovali a jsou pátí.
40' Fiala
bez branek
bez karet
9' Toula
70' Labík
90' Hyský (trenér)
Sestavy
Stoppen – J. Spáčil (80. Fabiánek), Bednár, Křišťál, Vepřek – Langer, Israel (64. Hadaš) – Mikulenka (87. Grečmal) – F. Uriča, Fiala, Šíp (64. Moses)
Na lavičce: Koutný, Coufal, Slavíček
Trenér: Tomáš Janotka
Vágner – Heppner (74. Pernica), Breda, Labík (74. Šmiga), Sanneh – Lacík (58. Šubert), Musil (86. Badu Dankwah), Kulhánek, Toula (74. Biegon), Nogha – Singhateh
Na lavičce: Kolář, Dostál
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Klíma – Pfeifer, Cichra • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 166

Komentář

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně, úvodní oťukávání ale ve 14. minutě odšpuntoval směrem k útočnému fotbalu Štěpán Langer, jehož dobrá rána z hranice pokutového území dala Vágnerovi zabrat. Vlašim ale v tuto chvíli ještě nekapitulovala.

Sigma převzala otěže duelu a hosty prakticky nepouštěla za čáru oddělující polovinu hřiště. Nedokázala se ale dostat k šancím, které by mohly přinést úvodní gól. Vlašimští se na krátký časový úsek také osmělili k dobrým možnostem, bránu Stoppena ale většinou míjeli.

Gólovou radost přinesl domácímu týmu ve 40. minutě Jan Fiala, který si v pokutovém území našel nikým nebráněn centr z levé strany a přesnou hlavičkou poslal olomoucké béčko do vedení.

Vlašim i do druhé půle vstoupila poněkud vlažně, přesto se v 50. minutě zásluhou Singhateha dostala do skvělé příležitosti ke skórování. Nejlepší střelec Středočechů ale ve stínu obránce trefil pouze brankáře domácích.

Sigma si nadále hlídala jednogólový náskok, asi největší příležitost vyrovnat měl v 74. minutě Heppner, který výborně zavíral zadní tyč. Jeho pokus ve skluzu však skončil na tyči a od ní se odrazil ven ze hřiště.

Olomoucké béčko pak nedovolilo Vlašimi závěrečný tlak a po výprasku v Táborsku si tak spravilo chuť domácím vítězstvím proti pátému týmu tabulky.