24.10.2023 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Čtyři prohry v řadě a dost! Tápající Brno odvolalo trenéra Klusáčka

Foto: Martin Tajč (fczbrno.cz)
Luděk Klusáček už není trenérem fotbalistů Brna. Vedení Zbrojovky jej odvolalo poté, co Jihomoravané v posledních čtyřech zápasech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nezískali ani bod. Klusáčkovi asistenti Tomáš Polách a Josef Mucha u aktuálně šestého týmu tabulky zůstali, Polách se posunul na pozici hlavního trenéra.

„Bohužel situace dospěla do stavu, kdy se nám nejen výrazně vzdálila první příčka, ale ztrácíme už i na barážové pozice. Proto jsme se rozhodli sáhnout k tomuto kroku. Cítíme, že mužstvo potřebovalo podobný impuls, aby do konce podzimní části nasbíralo co nejvíce bodů,“ komentuje Klusáčkův konec na klubovém webu sportovní manažer a místopředseda představenstva Zbrojovky Zdeněk Psotka.

Brno v dosavadních třinácti kolech F:NL získalo devatenáct bodů za šest výher a jednu remízu. V šesti zápasech soupeřům podlehlo, z toho čtyřikrát za poslední měsíc. Na vítězství tak celek z druhého největšího města České republiky čeká od poloviny září, kdy uspěl v Jihlavě. Následně prohrál doma s Vyškovem, v Opavě, na Srbské v duelu s Příbramí a naposledy v neděli na Žižkově.