05.11.2023 | Aleš Strouha | Zápas

Žižkov nedal gól a podlehl Jihlavě, Vysočina se posunula na pátou příčku

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Žižkova v duelu 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Jihlavě 0:2. Dopolední zápas rozhodla branka, o kterou se krátce před koncem prvního poločasu postaral hostující útočník Justin Araujo-Wilson. Viktoria navzdory převaze ve druhé půli srovnat nedokázala, naopak v závěru inkasovala z kopačky Marvise Amadina Ogiomadeho a prohrála podruhé za sebou. Celek z Vysočiny naopak navázal na výhru nad Příbramí a raduje se ze druhého vítězství v řadě.
bez branek
40' Araujo-Wilson
90+4' Ogiomade
54' Quintero Batioja
87' Sodoma
90+2' Klusák
47' Araujo-Wilson
Sestavy
Čtvrtečka – Finěk (61. Řezáč), M. Richter, Kozojed – Hönig (85. Kuchař), Rosa, Tregler, Klusák – Sixta (61. Sodoma), Voltr (46. Jirásek), Batioja
Na lavičce: Kotek, Horálek, Oravec
Trenér: Michal Horňák
Mastný – T. Svoboda, Vedral, Piško, Farka – Tureček, Shudeiwa (79. Vítek) – Křehlík (67. Selnar), Lacko (79. A. Pešek), T. Franěk (67. Ogiomade) – Araujo-Wilson (85. Chytrý)
Na lavičce: Jágrik, Tonbul
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Volek – Pospíšil, Malimánek • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 972

Komentář

Prosluněný stadion v Seifertově ulici na Žižkově viděl první nebezpečné zakončení hned v 1. minutě hry, kdy se do zajímavé střelecké pozice dostal hostující kanonýr Justin Araujo-Wilson. Gól ale nedal a postupem času se ukázalo, že to byla na dlouhé minuty jediná přímá střela, po které musel zasahovat jeden z brankařů.

Domácí se sice snažili hrát aktivně, k ohrožení brány soupeře se ale prakticky nedostávali. První opravdu velká gólová šance zápasu byla k vidění v 17. minutě. Tureček posunul Araujo-Wilsonovi do vápna balon do dobré pozice, útočník z Trinidadu a Tobaga ale nechal vyniknout gólmana Čtvrtečku.

Do kabin se ale přeci jen šlo za změněného skóre. V probíhající 40. minutě se hosté dostali k rychlému protiútoku a po přihrávce od Křehlíka se snadno do odkryté brány trefil nejaktivnější hráč hostů Justin Araujo-Wilson.

Úvod druhého poločasu patřil domácím. Žižkovští si i díky střídajícím hráčům vytvořili územní převahu, jenže bránu gólmana Matného ani zdaleka neohrožovali. Jednu z mála šancí měl hlavičkující Batioja, míč ale z dobré pozice poslal jen nad bránu.

Fotbalisté Žižkova se vehementně snažili o vyrovnání, jejich útočná aktivita ale postupně ochabovala a stále se hrálo bez šancí. Největší příležitosti ke skórování měli domácí až v závěrečné desetiminutovce. Hlavičkující Bernardo Rosa zakončoval ale slabě a o pár minut později z hranice vápna střílející Jirásek poslal balon jen nad bránu.

Když se v závěru po rychlém protiútoku neprosadil ani hostující Vítek, vypadalo to, že utkání skončí hubenou výhrou hostujícího celku. Avšak ve čtvrté minutě nastavení se po rychlém protiútoku prosadil Amadin Marvis Ogiomade a Vysočina nakonec vyhrála 2:0.