05.11.2023 | Aleš Strouha | Zápas

Šlágr bez vítěze: Dukla remizovala s Táborskem, Jihočeši už jsou třetí

Foto: fkdukla.cz
Hit 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, v němž změřili síly fotbalisté Dukly Praha a Táborska vítěze neměl. Duel, který hostila Juliska, totiž branku nepřinesl. Pražané tak neprohráli už tři zápasy v řadě a zůstávají druzí s jednobodovým odstupem na lídra z Vyškova, Jihočeši protáhli svou sérii bez porážky už na pět utkání a posunuli se na třetí příčku tabulky, kde vystřídali Zbrojovku Brno.
bez branek
bez branek
39' Barac
82' Vondrášek
90+3' Kozel
44' Kone
48' Kateřiňák
55' Tusjak
Sestavy
Šťovíček – Vondrášek, Peterka, Holiš, Ludvíček – Moulis (68. Šebrle), J. Jeřábek, Barac (78. M. Červenka), Kozel, Douděra (84. Buchvaldek) – Matějka (68. Špatenka)
Na lavičce: Rada, Ullman, Zeronik
Trenér: Petr Rada
Pastornický – P. Plachý, Koné, Skopec, Tusjak – Bláha, Kateřiňák – Varačka, Sojka, Dordić (90+4. Kalousek) – J. Matoušek I (89. Zeman)
Na lavičce: Kerl, Schindler, Šplíchal, Sylla, Šašinka
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Opočenský – Váňa, Kotalík • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 1094

Komentář

Souboj druhé Dukly proti čtvrtému Táborsku začal podle očekávání velmi opatrně. Obě mužstva se soustředila především na defenzivu a v úvodních minutách nebylo k vidění příliš zajímavých fotbalových akcí. První a zároveň i jedinou velkou šanci prvního poločasu měl ve 14. minutě hráč měsíce října David Kozel, ten ale z otočky pálil jen těsně vedle Pastornického brány.

Hosté se v prvním poločase nikam moc nehnali a nejvíce byl vidět útočník Jakub Matoušek. Ten nejprve nestihl přelobovat mimo vápno vybíhajícího gólmana Šťovíčka a poté po dobrém centru Plachého nedokázal z malého vápna míč usměrnit mezi tři tyče. Když se pak ani jedno z mužstev nedokázalo prosadit ani ze standardních situací, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Pokud první poločas přinesl málo zajímavých fotbalových šancí, tak druhý poločas nepřinesl prakticky žádné. Domácí fotbalisté sice více kontrolovali balon, ale k ohrožení brány soupeře dostávali jen velmi sporadicky. Hosté se snažili brankáře Šťovíčka zaměstnávat pokusy zpoza vápna, jenže ani jedna střela v podání Dordiče nebo Kateřiňáka mezi tři tyče nezamířila.

Domácí Dukla svého soupeře zatlačila až v úplném závěru utkání. Svěřenci trenéra Petra Rady ale nedokázali míč dotlačit do brány ani při největších závarech ve vápně Táborska a utkání tak skončilo dělbou bodů za bezbrankovou remízu.