10.11.2023 | Filip Lefenda | Zápas

Jihlava remizovala s Líšní, Araujo-Wilson stihl gól i červenou

Foto: Zuzana Javůrková (fcvysocina.cz)
Fotbalisté Jihlavy remizovali v 16. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Líšní. Vysočinu poslal krátce po přestávce do vedení Justin Araujo-Wilson, stejný hráč byl ale po hodině hry vyloučen. Líšeň početní výhodu využila už po čtyřech minutách, kdy vyrovnal na konečných 1:1 Adrián Čermák. Hosté mohli dokonce i zvítězit, Vandasova hlavička ale skončila na břevnu. Oba týmy si po zisku bodu v neúplné tabulce polepšily – Jihlava je čtvrtá, Líšeň devátá.
49' Araujo-Wilson
65' Čermák
19' Tureček
40' Araujo-Wilson
45' Vedral
61' Araujo-Wilson
24' Otrísal
50' Jokovič
57' Jeřábek
60' Veselý
Sestavy
Mastný – T. Svoboda, Vedral, Piško, Farka (90+3. Chytrý) – Tureček, Shudeiwa (63. Selnar) – Křehlík (71. Ogiomade), Lacko (90+3. A. Pešek), T. Franěk (71. Tonbul) – Araujo-Wilson
Na lavičce: Soukup, Vítek
Trenér: David Oulehla
Vajner – Joković, M. Jeřábek, Otrísal, Lutonský – Čermák – Polášek (85. Vlasák), Matocha (90+2. Mionić), Machalík, Sokol – Vandas (81. Raab)
Na lavičce: Veselý, Aldin, Pašek, Svoboda
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Krejsa – Mokrusch, Cichra • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 392

Komentář

Hostující trenéři Maléř s Valachovičem učinili oproti duelu s Vyškovem jednu změnu, když místo Paška poslali do hry Jokoviče. Jihlava nastoupila ke své podzimní derniéře ve stejném složení jako před týdnem na Žižkově.

V deštivém počasí se čekalo na první vážnější okamžik až do 36. minuty. Ke střele ze středu vápna se dostal Fares Shudeiwa, mířil ale těsně vedle. Po hříchu šlo o jedinou vážnější šanci, která byla v prvním dějství k vidění. Obě mužstva se soustředila spíše na poctivou obranu.

Druhý poločas už přeci jen nabídl o poznání více vzruchu. Krátce po rozehrávce se dostal s míčem do vápna opět Shudeiwa, jeho další pokus byl zblokován na roh. Ve 49. minutě už se domácí mohli radovat. Jihlava podnikla rychlý brejk po levém křídle. Tomáš Franěk předložil balon Justinu Araujovi-Wilsonovi, jenž střílel přesně na zadní tyč.

Stejný hráč byl i u další klíčové situace zápasu. V 61. minutě vyfasoval Araujo-Wilson druhou žlutou kartu, a putoval tak předčasně do sprch. Líšeň přesilovku využila už po čtyřech minutách. Hosté zahrávali roh z levé strany. Prodloužený míč propadl na přední tyči k nohám Adriána Čermáka, který ranou z bezprostřední blízkosti vyrovnal.

Situace mohla být vzápětí pro Jihlavu ještě horší. V 69. minutě přišel další rohový kop. David Machalík našel centrem do vápna Milana Lutonského, ten hlavičkoval mimo zařízení. O chvíli později pak Vysočinu zachránilo po hlavičce Pavla Vandase dokonce břevno.

Do dalších vážných šancí už Jihlava Líšeň v závěru utkání nepustila, a tak si oba celky na závěr podzimu body rozdělily.