10.11.2023 | Daniel Ryl | Zápas

Příbram se s podzimem rozloučila vítězně, proti Žižkovu rozhodl Wágner

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami zvítězili v závěrečném letošním vystoupení nejtěsnějším rozdílem 1:0 nad Žižkovem. O výsledku bojovného utkání 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, které příliš zajímavých momentů nenabídlo, rozhodl deset minut před koncem řádné hrací doby Tomáš Wágner. Příbram tak po dvouzápasové odmlce bodovala naplno a polepšila si v neúplné tabulce na čtvrtou příčku. Viktoria schytala třetí porážku v řadě a je dvanáctá.
80' Wágner
bez branek
bez karet
29' Rosa
87' Tregler
Sestavy
Melichar – Antwi, Dudl (70. Dav. Krch), Fišl, Jahić – Hušbauer – F. Matoušek, Nečas (89. Vokřínek), Nkwinga (58. Anih) – Švestka (70. Brabec), Wágner
Na lavičce: Babka, Nsunzu, Jandera
Trenér: Karel Krejčí
Čtvrtečka – Řezáč (77. Sixta), M. Richter, Kozojed, Klusák – Tregler (88. Finěk) – Batioja, Hönig (77. Jirásek), Rosa, Muleme (88. Štrombach) – Sodoma (70. Voltr)
Na lavičce: Kotek, Ret
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Kvítek – Šafránková, Pfeifer • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 782

Komentář

Ospalý úvod bez výraznějších náznaků šancí narušil až po čtvrthodině zajímavý přímý kop Josefa Hušbauera. Hezky zakroucený míč našel na zadní tyči Tomáše Wágnera, jehož zakončení musel u levé tyče zastavit pohotový Jan Čtvrtečka. O čtyři minuty později hlavičkoval jeden z hostů těsně nad branku, ale žádný nával šancí se těmito pokusy nenastartoval.

Neatraktivní první půli poznamenala spousta nepřesností v kombinaci na obou stranách, doprovázená častými fauly. Příbram ani Žižkov ale nedokázaly zužitkovat řadu zajímavých přímých kopů, tudíž se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Začátek druhé půle žádnou změnu nepřinesl. Oba týmy se střídaly v držení míče, ale nadále je trápily nepřesnosti a chybičky v kombinaci. Neubylo ani faulů, kterých Michael Kvítek odpískal několik. Šance nepřinesly centry ani rohy obou mužstev, zmrzlé fanoušky oživilo až posledních dvacet minut.

Nejprve si Jakub Nečas na ose hřiště počkal na zajímavý padající míč, který okamžitě poslal na Jana Čtvrtečku, jenž se předvedl povedeným skokem do strany! Středočeši rázem dostali hosty do úzkých zejména díky dobře pracující pravé straně, odkud nakonec přišlo i finální rozhodnutí.

Odvážný průnik Filip Matouška po pravé straně završil přetažený centr, pro který si doběhl Tomáš Wágner, a přestože se zdálo, že jeho mířená střela k zadní tyči skončí u obránce Žižkova, zadák hostů si míč srazil nešťastně do sítě. O pět minut později však mohl vyrovnat střídající David Sixta, jehož parádní střelu zpoza vápna vyškrábl Martin Melichar pouze nad břevno.

Nic dalšího už závěr zápasu nepřinesl. Příbramští tak slaví cenné vítězství, které je drží v kontaktu se špičkou tabulky, zatímco Viktorka podruhé v řadě neskórovala a přes zimu ji čeká pořádná fuška v boji o druholigovou záchranu.