02.03.2024 | Aleš Strouha | Zápas

Brno na Julisce třikrát vedlo, nakonec si s Duklou rozdělilo po bodu

Foto: fczbrno.cz
Sobotní program 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zahájilo atraktivní střetnutí mezi Duklou a Brnem. Zbrojovka na Julisce třikrát vedla, Pražané ale ve všech případech zvládli na inkasované góly reagovat, a tak si nakonec oba týmy rozdělily za remízu 3:3 po bodu. Za domácí se dvakrát prosadila zimní posila Muris Mešanovič, jednu trefu zaznamenal Pavel Moulis. Branky hostů vsítili Josef Koželuh, Denis Alijagič a Roman Potočný. V nastaveném čase byl za faul na Potočného vyloučen po druhé žluté kartě Holiš.
20' Moulis
53' Mešanović
79' Mešanović
15' Koželuh
27' Alijagić
62' Potočný
56' Kozma
61' Holiš
77' Jeřábek
90+4' Holiš
54' Hamza
74' Alijagić
81' Potočný
Sestavy
Šťovíček – Ullman (16. Vondrášek, 46. Ludvíček), D. Hašek, Peterka, Helešic (75. Zeronik) – J. Hora, Kozma (83. Holiš) – Douděra, Kozel (46. J. Jeřábek), Moulis – Mešanović
Na lavičce: Rada, Buchvaldek
Trenér: Petr Rada
Sváček – Endl, Lu. Pernica, Gyamfi (66. Falette) – Koželuh, Hamza, Hellebrand (57. Jambor), Kronus (76. Smejkal) – Potočný, Fousek (76. Granečný), Alijagić
Na lavičce: Berkovec, Nový, Jörgensen
Trenér: Tomáš Polách
Rozhodčí: Berka – Vlček, Ježek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 2176

Komentář

Duel dvou celků pomýšlejících na postup do nejvyšší soutěže začal sice opatrně, avšak velmi rychle se změnil v zajímavý zápas okořeněný góly. Mírně aktivnější byli v úvodu domácí a hned v 6. minutě hry střílel z pravé strany Douděra, avšak gólmana Sváčka nepřekonal.

Když své šance nevyužili ani Moulis s Mešanovičem, přišel v 15. minutě trest. Nijak zvlášť nebezpečný centr z pravé strany odvrátila domácí defenziva přímo na kopačky Josefa Koželuha a ten zamířil pohotově k pravé tyči Šťovíčkovy brány – 0:1. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Hned o pět minut později kopali domácí přímý kop a střela Pavla Moulise skončila až za zády hostujícího brankáře.

Fotbalisté Dukly měli následně i další šance. Nejprve si na střed navedl míč Mešanović, jehož střela ale skončila mimo. Hned vzápětí byl v ještě větší šanci Douděra, avšak toho pro změnu bravurním zákrokem vychytal Sváček. Po následném rohu se hosté dostali k rychlému protiútoku, který ve šťastný gól přetavil Denis Alijagić a Zbrojovka opět vedla. Druhá část prvního poločasu byla především velkým bojem o každý metr hřiště. Ani jedno z mužstev se do žádné gólové šance již nedostalo a do kabin se šlo za stavu 1:2.

Gólové hody pokračovaly i po změně stran. Hned v 52. minutě svůj první gól v dresu Dukly zaznamenal Muris Mešanović, který se prosadil šťastně po centru Pavla Moulise. Za dalších deset minut byli ale opět veselejší hosté, za které se potřetí v zápase prosadil lehkou tečí na malém vápně Roman Potočný.

Domácí hráli následně vabank a všechny své síly tlačili do útoku. Poměrně dlouho to vypadalo, že si hosté své těžce vybojované vedení již udrží a že vyhrají, avšak v 79. minutě se tvrdou hlavičkou po centru z pravé strany prosadil svým druhým gólem v zápase Muris Mešanović. Oba celky měly i šance rozhodnout, gól už ani jeden z týmů ale nevstřelil a pohledné druholigové utkání tak skončilo dělbou bodů za remízu 3:3.