25.04.2024 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Zbrojovka mění vlastníka, většinový podíl kupuje majitel Komety Zábranský

Foto: Jiří Grulich (hc-kometa.cz)
Hokejový a teď také fotbalový boss. Novým majitelem Zbrojovky Brno se stává Libor Zábranský. Tomu už téměř dvacet let patří extraligová Kometa, která s někdejším hokejovým obráncem a reprezentantem na lavičce získala dva extraligové tituly.

„S dosavadním majitelem Václavem Bartoňkem jsme si podali ruku na to, že přebírám většinový podíl klubu FC Zbrojovka Brno, konkrétně 80 procent. Finalizaci této akvizice dotahují právníci,“ prozrazuje Zábranský v rozhovoru pro klubový web Komety.

„Zbrojovka je klub s obrovskou tradicí a mně jako Brňákovi záleží na tom, aby ve všech směrech fungoval co nejlépe. V minulosti jsem do médií několikrát uvedl, že bych si přál oba kluby silné a zdravé. Teď se naskytla příležitost to napřímo ovlivnit. A já jsem se rozhodl, že do toho jdu,“ komentuje padesátiletý funkcionář.

Jihomoravané v minulé sezoně sestoupili z FORTUNA:LIGY. V probíhajícím ročníku druhé nejvyšší soutěže zatím zůstávají za očekáváním. Z posledních devíti zápasů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli jediný a pětkrát si nepřipsali ani bod. V průběžné tabulce tak celek, který už dvakrát měnil trenéra, figuruje až na desátém místě.