31.03.2017 | Petr Frömel | Zápas

Prostějov zle kousal, ze Znojma však nakonec odjel s prázdnou

Foto: 1skprostejov.cz
Znojmo – Souboj šestého celku tabulky s posledním nabídl zajímavou a napínavou podívanou. Jako první se v úvodu zápasu prosadili hosté a těsné vedení jim vydrželo až do závěrečné čtvrthodiny. V ní se Znojmu podařilo zlomit střelecké trápení, třemi góly nepříznivý stav otočit a dovést duel ke zdárnému konci.
77' Klíma
82' Šamánek
84' Klíma
12' Kroupa
15' Cihlář
51' Njire
62' Helísek
21' Hladík
32' Hladík
79' Hirsch
86' Fládr
87' Skwarczek
Sestavy
Koukal – Svozil (72. Mezlík), Cihlář, Odehnal, Helísek – Nepožitek, Javůrek (46. Holub), Urbančok (46. Njire) – Šamánek, Teplý, Klíma
Na lavičce: Šnepfenberg, Sokol, Motal
Trenér: Radim Kučera
Halouska – Hýbl, Malý, Rus, Schuster – Hladík, Skwarczek, Pančochář (84. Fládr), Hirsch, Alaverdašvili – Kroupa (64. Čtvrtníček)
Na lavičce: Neoral, Machynek, Sečkář, Elšík, Píchal
Trenér: Miroslav Takáč
Rozhodčí: Mikyska – Horák, Podaný • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 1315

Komentář

První minuty patřily Prostějovu, Hirsch a Alaverdašvili ještě úspěšní nebyli, jejich spoluhráč Karel Kroupa však už ano. Hostující kapitán při přečíslení dva na jednoho obdržel přihrávku z pravé strany a sám před gólmanem nezaváhal. Za chvíli mohlo být pro Znojmo ještě hůř, Koukal míč špatně vyboxoval a do šance se dostal Hladík, před kterým zívala prázdná brána. Domácí brankář však své pochybení napravil a střelu soupeřova záložníka vyrazil.

Domácí poprvé prověřili Halousku až po půlhodině hry, kdy z ostrého úhlu pálil Helísek. Ve 32. minutě musel po druhé žluté kartě předčasně pod sprchy Hladík a od tohoto okamžiku převzali iniciativu Jihomoravané. Ještě před odchodem do šaten měli několik možností na vyrovnání, v největší šanci ale Šamánek s Klímou trefili tyč, respektive břevno.

Podobně dopadl ve druhé půli Teplý, jenž v pokutovém území skluzem zamířil mimo tři tyče. Na dlouhou dobu to byla poslední příležitost, Prostějov se zatáhl a urputně bránil svůj těsný náskok. Vše se zlomilo v 77. minutě, kdy Holub využil uklouznutí jednoho z protihráčů a přihrál před bránu, kde ranou po zemi k bližší tyči rozjásal domácí fanoušky Jiří Klíma.

Za pět minut byl znojemský stadion znovu na nohou. Rostislav Šamánek poslal míč hlavou k pravé tyči, a ač to vypadalo, že ho má Halouska pod kontrolou, skončil až za brankovou čárou. Dvě minuty na to vedlo Znojmo už o dva góly, když nepohlídaný Jiří Klíma po rohovém kopu zatočil balon pod břevno. Oslabený prostějovský tým se pak na žádné drama už nezmohl.